Bazı gıdalar, buzdolabına konulduğunda beklenmedik şekillerde bozulabilir veya tadını kaybedebilir. Buzdolabı, bazı gıdalar için mükemmel bir saklama alanıdır, ancak bazıları için uygun değildir. İşte buzdolabına asla koymamanız gereken 8 besin.

Gıda saklama konusunda, buzdolabının sağladığı pratiklik, bazı besinler için doğru bir seçenek olmayabilir. Buzdolabı, pek çok gıdayı taze tutmak için kullanılır, ancak her besin için uygun bir ortam sunmaz. Bazı yiyecekler, soğuk ortamlarda hızla bozulabilir veya tadını kaybedebilir. Bu besinler, doğru koşullarda saklandığında daha uzun süre dayanabilir ve tazeliğini koruyabilir. İşte buzdolabına koymamanız gereken gıdalar...

DOMATES

Buzdolabı içindeki soğuk hava, domatesin olgunlaşma sürecini durdurur ve kristallerin oluşmasına neden olabilir. Olgunlaşma, domatesin lezzetini belirleyen önemli bir faktördür. Bu nedenle, domatesleri buzdolabına koyarak onların tamamının tadını kaybetmelerine sebep olabilirsiniz.

MUZ

Muzun besin değerleri, sadece dış ortamda korunabildiği için asla buzdolabına konmamalıdır. Muzun olgunlaşması için, ortam sıcaklığında bulunması gerekmektedir.

OLGUNLAŞMAMIŞ AVOKADO

Domateste olduğu gibi, avokado da buzdolabına konulduğunda olgunlaşmasını durduran bir besindir. Avokadolarınızın daha lezzetli olması için onları sıcak bir yerde tutmalısınız, buzdolabında değil. Ancak, avokadolarınızın yeterince olgun olduğunu düşünüyorsanız, buzdolabında saklamanın bir sakıncası yoktur.

PATATES

İzmir'de kaçak göçmen yakalandı İzmir'de kaçak göçmen yakalandı

Nişasta, soğuk ortamları sevmez. Patatesin içinde bolca bulunan nişasta, soğuk havayla karşılaştığında şeker haline dönüşebilir, bu nedenle patatesleri buzdolabına koymak, onların şekerlenmesine ve pütür pütür olmasına yol açabilir. Patatesin dokularını korumak için, onları kesinlikle soğuk değil, serin bir ortamda saklamalısınız.

ANANAS

Diğer meyvelerden farklı olarak, ananas toplandıktan sonra olgunlaşmaya devam etmez. Bu nedenle, bütün ve olgunlaşmış ananasları oda sıcaklığında saklamak en uygunudur. Bu şekilde, ananasın sulu yapısını ve lezzetini koruyabilirsiniz.

SARIMSAK

Sarımsak buzdolabında filizlenir ve lastik kıvamına gelip küflenir. Sarımsak serin ve kuru yerde saklanır.

SOĞAN

Soğan buzdolabına girdiğinde soğuk ve nemin etkisiyle yumuşayacak ve küflenecektir.

EKMEK

Ekmek buzdolabında daha çabuk bayatlar ve kurur.