Kirliliğiyle gündemden düşmeyen Marmara Denizi’nden bu kez sevindiren bir haber var. Bursa’nın Marmara sahillerindeki 24 plajda yapılan deniz suyu kirlilik ölçümleri, 22 plajın suyunun temiz olduğunu gösterdi.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Temmuz ayı birinci tur deniz suyu kirlilik ölçümleri çerçevesinde 24 plajda yapılan çalışmaların sonucu açıklandı. 

Mudanya, Karacabey ve Gemlik ilçelerinin Marmara’ya olan kıyıları ile İznik Gölü kıyısındaki plaj ve kamplardan 24’ünde ölçüm yapıldı. Gemlik'te 8, Mudanya'da 9 ve Karacabey'de 3, İznik Gölü kıyısında ise 4 olmak üzere 24 kamp ve plajda deniz suyundan alınan örnekler üzerinde analizler yapıldı. 

Çalışmalar sonunda, 22 plajda kirlilik düzeyi değerlerin altında, iki plajda ise ölçü/kılavuz değerle zorunlu değer aralığında çıktı. 

Deniz suyu temizlik/kirlilik ölçümlerinde, elde edilen sonuçlar ölçü/kılavuz değerlerin altındaysa “iyi kalitede su (girilebilir)”, kılavuz değerle zorunlu değer arasındaysa “orta kalitede su (girilebilir)”, zorunlu değerlerin üzerindeyse “kötü kalitede su (girilemez)” kabul ediliyor. 

Sıla bebek olayında yeni ayrıntılar ortaya çıktı! Sıla bebek olayında yeni ayrıntılar ortaya çıktı!

Temiz plajların listesi

Çalışmalar sonunda Bursa'nın “iyi” kalitede çıkan 22, “orta” kalitede çıkan iki sahil ve plajı şu şekilde belirlendi: 

Büyükşehir Belediyesi Gemlik Narlı Halk Plajı, Karacaali Gençlik Kampı, Küçükkumla Halk Plajı, Büyükşehir Belediyesi Kurşunlu Kadınlar Plajı, Hasanağa Kadınlar Plajı, Büyükkumla Halk Plajı, Gemsaz Halk Plajı, Büyükşehir Belediyesi Mudanya Eğerce Halk Plajı, Büyükşehir Mesudiye Halk Plajı, Büyükşehir Eşkel Halk Plajı, Zeytinbağı Halk Plajı, Coşkunöz Plajı, Burgaz Halk Plajı, Kumyaka Halk Plajı, Burgaz Altınkum Halk Plajı, Karacabey Malkara Halk Plajı, Yeniköy Halk Plajı, Kurşunlu Halk Plajı, İznik Gölü Göllüce Halk Plajı, İnciraltı Mevki Halk Plajı, Darka Tatil Köyü ve Orhangazi Halk Plajı 'iyi kalite su' olarak belirlendi. Büyükşehir Belediyesi Kumsaz Halk Plajı ve Altıntaş Halk Plajı’nınsa 'orta kalite su’ içerdiği ortaya çıktı.

Editör: Elif Erbay