İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde bulunan İslambey Mahallesi'nde, "5500 Bağımsız Bölümün Kentsel Dönüşüm Kapsamında Temel Atma ve Yıkım Töreni" gerçekleştirildi.

Törende konuşan AK Parti İBB adayı Murat Kurum, İstanbul'un deprem riski taşıyan bir şehir olduğunu belirterek, kentteki sağlıksız durumda olan 1,5 milyon ev ve işyerinden 600 bininin acilen dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı. Kurum, kentsel dönüşüm projeleriyle İstanbul'u depreme karşı dirençli hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kurum, törende yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin kentsel dönüşüm projelerini engellediğini iddia ederek, bu projelerin tamamlanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Ayrıca, İstanbul'da yapılacak olan konutların yarısının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılacağını ve bu konutların İstanbullu hemşehrilerine kazandırılacağını açıkladı.

"Onlar ise daima kentsel dönüşümü durduran tarafta oldular. Biz daima milletimizin rızasıyla yuva kuran, millete yeni bir kapı açan tarafta olduk, onlarsa İstanbul'un dönüşümünü durdurmak için ellerinde dilekçelerle mahkeme kapılarında oldular. İnanın nerede bir dönüşümü durdurma dilekçesi varsa, altında mutlaka CHP’nin imzası vardır."

İYİ Parti'de 5'inci olağan üstü kurultay bugün İYİ Parti'de 5'inci olağan üstü kurultay bugün

Kurum'un konuşmasının ardından, İstanbul Valisi Davut Gül de kentsel dönüşümün İstanbul'un en önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek, bu sorunu çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ise, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkım ve temel atma işlemlerinin hızla ilerlediğini ve kısa sürede tamamlanacağını ifade etti. Törene, çeşitli protokol üyeleri ve vatandaşlar da katıldı.