Coperni'nin "Aerogel Air Swipe Bag" adını verdiği çanta, yüzde 99'u havadan, yüzde 1'i camdan oluşan bir malzeme olan "aerojel" kullanılarak üretildi. Bu özel malzeme, NASA tarafından yıldız tozunu yakalamak için kullanılan dayanıklı ve hafif bir madde olarak biliniyor. Ayrıca, çantanın sıra dışı görünümüne de katkı sağlayan aerojel, camdan bin kat daha az yoğunluğa sahip, süngerimsi bir yapıya sahip.

Ankara'da bir kadını öldürdü diğer kadını yaraladı Ankara'da bir kadını öldürdü diğer kadını yaraladı

Çantanın tasarımı adeta bir bulutu andırırken, nanomalzemeden üretilen en büyük parça olma özelliği taşıyor ve sadece 37 gram ağırlığında. Coperni'nin tanıtımında belirttiği gibi, çanta uzay teknolojisi kullanılarak yapılan nanomalzemeden üretilmiş en büyük nesne olma özelliği taşıyor.

Coperni'nin önceki ilginç tasarımları da hatırlanıyor. Marka, daha önce 55 bin yıl önce Fransa'nın güneyine düşen bir göktaşından el çantası üretmiş ve sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştı.

Bu son çanta tasarımıyla birlikte Coperni, sürdürülebilir ve yenilikçi malzemelerin moda dünyasına entegrasyonunda öncü bir rol üstlenmeye devam ediyor.