Yarışmada kazandığı Türkiye güzeli unvanı, hem destek hem de eleştiri dolu yorumlarla karşılandı. Özellikle ünlü isimlerin tepkileri dikkat çekerken, Diva lakaplı Bülent Ersoy da sessiz kalmadı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım Roma'da "Evet" dedi Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım Roma'da "Evet" dedi

Yarışmanın jüri koltuğunda Berfu Yenenler, Selen Soyder, Gizem Karaca, Amine Gülşe ve Neşe Erberk gibi ünlü isimler otururken, 20 finalist arasından 2 numaralı finalist İdil Bilgen birinci oldu. Ancak Bilgen’in birinciliği bazı sosyal medya kullanıcılarının olumsuz eleştirilerine hedef oldu. Birçok kişi Bilgen’in güzelliğini sorgularken, destek veren isimler arasında Çağla Şıkel, Nebahat Çehre ve Azra Akın gibi güzellik ikonları yer aldı.

Ancak Bülent Ersoy, bu tartışmalara beklenmedik bir yorumla katıldı. Ersoy, Muhabir Online’a verdiği röportajda, Bilgen’in fiziksel özelliklerine dikkat çekerek, “Bu şimdi güzel mi! Erkeksi hatları var, Şabaniye gibi! Genç çocuğu kırmayalım, üzmeyelim onu” şeklinde konuştu. Ersoy’un bu açıklaması sosyal medyada kısa sürede geniş bir yankı uyandırdı.

Editör: Elif Erbay