Yaşam

Bugün yol ve trafik durumu nasıl? 28 Ağustos 2024

Hangi yollarda çalışma olacak, hangi yollar tek şeride düşecek, hangi yollar tamamen kapalı olacak trafiğe kapalı olacak?

Abone Ol

28 Ağustos 2024 günü hangi yollar kapalı olacak? Bugün hangi yollarda çalışma olacak, hangi yollar tek şeride düşecek, hangi yollar tamamen kapalı olacak trafiğe kapalı olacak?  Karayolları Genel Müdürlüğü yol durum raporunda tek tek belirtti.

Ulaşımın aksamaması ve trafikte uzun kuyrukların oluşmaması için sürücülerin yol durumlarını inceleyip öyle yola çıkması konusunda uyarılarda bulunuluyor.

  • Anadolu Otoyolunun Abant Kavşağı-Kaynaşlı Kavşağı O-4/24 0-12.km.leri ile O-4/25 0-11.km.leri arası (Bolu Dağı Tüneli dahil)23 km. İstanbul İstikameti tünel portal yapısının uzatılması ve viyadüklerde 4 adet genleşme derzinin yenilenmesi çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılarak ulaşım Abant Kavşağından D-100 devlet yoluna aktarılarak Kaynaşlı Kavşağından tekrar otoyola bağlanılabilmektedir.
  • İzmir-Aydın Otoyolunun 1-3.km.leri arasında İzmir-Aydın istikametinde Belevi Viyadüğü genleşme derzlerinde bakım, onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü olarak (bant aktarma) sağlanmaktadır.
  • TAG Otoyolunun Aslanlı Tüneli ile Nurdağı Kavşağı arasında “Deprem Hasarları ve Üstyapı Onarım Çalışmaları “ kapsamında 5-7.km.leri arasında bant aktarımı yapılmış olup, ulaşım Adana istikametinden iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanmaktadır.
  • Niğde-Pozantı Otoyolunun 3-7.km.leri ile aynı yolun devamı olan O-21/29 yolunun 0-2.km.leri arasında Pozantı mevkiinde derz çalışması sebebiyle ulaşım Ankara yönünden çift taraflı olarak sağlanmaktadır.
  • Adapazarı-Gümüşova yolunun 0-1.km.leri arasındaki Kozluk Köprülü Kavşağında yapım çalışması nedeniyle ulaşım sol şeritten sağlanmaktadır.
  • Samsun-Ankara yolunun 82-86. km.leri arasında yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım servis yolundan sağlanmaktadır.
  • Trabzon-Gümüşhane İl sınırı-Torul-Gümüşhane yolunun, 36. ile 45.km.leri arasında (Gümüşhane Çevre Yolu) bulunan 12 adet tünelde yapılacak olan drenaj sistemleri bakım ve temizlik çalışması nedeniyle 26.08/2024-28.08/2024 günleri (3 gün), 08:00-17:30 saatleri arasında ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaktadır.
  • Antalya-Burdur Devlet Yolunun 6-32.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle sağ yol kapatılarak trafik sol yoldan iki yönlü olarak sağlanmaktadır.
  • Belören-Hadim yolunun 0-7.km.leri arası, yol yapım çalışmaları nedeniyle araç trafiğine kapatılmıştır. sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekmektedir.
  • (Kastamonu-Bartın) İl Sınırı-Pınarbaşı-Azdavay yolunun 27-46.km.leri arasında asfalt sathi kaplama çalışmaları nedeniyle yolu kullanacak sürücülerin dikkatli seyretmeleri, trafik işaretlerine ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir.