Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 5 Mayıs hava durumu raporunu açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Zonguldak, Tokat ve Ordu çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olması, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara sebep olabileceği uyarısında bulunuldu. Ayrıca, rüzgarın genellikle güney ve batıdan eseceği, Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzeydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda ise kuvvetli esmesi bekleniyor.

MGM'nin yayınladığı raporda sarı kodlu uyarının yapıldığı iller şunlar: Adana, Artvin, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Bayburt, Batman, Şırnak ve Osmaniye.

Bölgelerin hava durumuna ilişkin detaylar ise şu şekilde:

MARMARA BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu; bölgenin kuzey ve doğusunda kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

EDİRNE

Parçalı ve çok bulutlu; sabah saatlerinde kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İSTANBUL

Parçalı ve çok bulutlu; özellikle sabah saatlerinde kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

KIRKLARELİ

Parçalı ve çok bulutlu; bu sabah saatlerinde kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

KOCAELİ

Parçalı ve çok bulutlu; özellikle bu sabah saatlerinde kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

EGE BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Aydın, Muğla, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgârın, sabah saatlerinden sonra Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli esmesi öngörülüyor.

Meteorolojiden yağış uyarısı Meteorolojiden yağış uyarısı

AKDENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu; bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Doğu Akdeniz'de yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Rüzgârın, Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu; (Çankırı hariç) bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sivas çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

ANKARA

Parçalı ve çok bulutlu; sabah ve öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

ESKİŞEHİR

Parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

KONYA

Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

YOZGAT

Parçalı ve çok bulutlu; sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu, batısının yer yer çok bulutlu; Düzce, Zonguldak ve Bolu çevrelerinde sabah saatlerinde kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava durumu raporunda yer alan bilgiler doğrultusunda vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulanıyor.