Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı son hava durumu raporuna göre, ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği, bazı bölgelerde ise sıcaklıkların artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacağı belirtildi. Özellikle Marmara, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcaklıklar yüksek seyrederken, bazı Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji'den Uyarı: Rüzgâr ve Yağışlara Dikkat

Meteoroloji'nin açıklamasına göre, "Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç ve yüksek kesimlerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor." denildi. Rüzgârın ise özellikle Marmara ve Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

Marmara Bölgesi

Marmara'da hava az bulutlu ve açık olacak. Bölge genelinde rüzgâr kuzeyli yönlerden kuvvetli esmesi beklenirken, sıcaklıklar Edirne'de 38°C, İstanbul'da 31°C, Kırklareli'de 34°C ve Kocaeli'de 32°C olarak tahmin ediliyor.

Ege Bölgesi

Ege Bölgesi'nde sıcaklıklar yükselişte. Özellikle Manisa ve Muğla'da hava oldukça sıcak olacak. Rüzgârın Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönünden kuvvetli esmesi beklenirken, İzmir 37°C, Manisa 41°C ve Muğla 39°C sıcaklık değerlerine ulaşacak.

Türkiye geneli hava durumu tahminleri (10 Eylül 2024) Türkiye geneli hava durumu tahminleri (10 Eylül 2024)

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz Bölgesi'nde hava az bulutlu ve açık. Adana'da 36°C, Antalya'da 35°C, Hatay'da 33°C ve Isparta'da 35°C sıcaklık bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi

İç Anadolu'da da hava az bulutlu ve açık. Ankara'da sıcaklık 34°C, Eskişehir'de 34°C, Konya'da 33°C ve Çankırı'da 36°C olacak.

Batı Karadeniz

Bölgenin doğu kesimleri zamanla parçalı bulutlu olacak. Bolu 31°C, Düzce 33°C, Sinop 31°C ve Zonguldak 27°C sıcaklıkla günü geçirecek.

Orta ve Doğu Karadeniz

Bu bölgelerde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Samsun ve Trabzon’da öğleden sonra kısa süreli yağışlar görülebilir. Trabzon 29°C, Artvin 27°C, Samsun 30°C ve Amasya 33°C olarak tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu

Bölgenin kuzeydoğusunda yer yer bulutlanma görülecek. Erzurum 29°C, Kars 28°C, Malatya 36°C ve Van 29°C sıcaklık değerleriyle günü geçirecek.

Güneydoğu Anadolu

Bölge genelinde hava sıcak ve açık. Diyarbakır 42°C, Gaziantep 40°C, Siirt 40°C ve Şanlıurfa 41°C olarak tahmin ediliyor.

Editör: Elif Erbay