Ercan Çankaya - Haber Merkezi

1 Eylül'de başlayacak balık av sezonu için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Özellikle palamut ve istavritin hem boyut olarak iyi durumda olması hem miktarının bol olması balıkçının ve vatandaşın yüzünü güldüreceğe benziyor.

Samimi Haber olarak av sezonuna sayılı günler kala Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu ile görüştük.

Şu anda denize baktığında başlangıç göstergesi olarak olumlu bir tablo gördüğünü söyleyen Mutlu, istavritin hem boyut hem miktar olarak iyi olduğunu söyledi.

Palamutun da miktar olarak tatmin edici olduğunu dile getiren Mutlu, sadece hamsi kotasının balıkçının belini bükeceğini söyledi.

Palamut Istavrit

Hamsi kotasının neden konulduğunu sorduğumuz Mutlu, kotanın hamsiyi korumak gerekçesiyle konulduğunu, sonuçlarının ne olacağını ise önümüzdeki yıllarda göreceklerini belirtti.

Hamsi

Bu yıl uzatma ağları konusunda beklenen tebliğin yayımlandığını belirten Mutlu, bunun küçük balıkçıyı bir miktar mağdur edeceğini dile getirdi.

Benzin ve motorine indirim var mı? 14 Eylül 2024 güncel akaryakıt fiyatları Benzin ve motorine indirim var mı? 14 Eylül 2024 güncel akaryakıt fiyatları

Uzatma Ağları

Uzatma ağı nedir?

Denizlere, göllere ve akarsulara bırakılan ağlara uzatma ağı adı verilir. Mantar ve kurşun yaka ile donatılmış ve avcılığı yapılacak türe göre göz açıklığı örülmüş ağlardır. Sade ve fanyalı uzatma ağları vardır. Ağ bu yapısı ile suda askıda kalarak balıkları solungaçlarından yakalar. Küçük olan balıklar bu ağlardan geçerken daha büyük balıklar ağa giremez ve onlar da ağın yanından geçerler.


 

Editör: Ercan Çankaya