Bu besin 100 gr başına sadece 20 gr kaloriye ve herkesin sevmediği özel bir tada sahiptir, ancak mutfakta geniş kullanımı göz önüne alındığında, özelliklerini ve faydalarını bilmek oldukça önemlidir. Tırtıklı yaprakların varlığı ile karakterize edilen bir sebzedir. Çiğ, pişmiş, santrifüj veya meyve suyu şeklinde tüketilebilir.

Diyet için mükemmel bir sebze

Besin değerleri

88,3 gr su

2.3 g protein

0.2 g lipid

2.4 g karbonhidrat

Aynı zamanda B grubu (0.6 mg ve 0.19 mg), A (207µg), C (32 mg) vitaminleri açısından da zengindir. Ayrıca potasyum, demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum, çinko ve bakır içerir. Kereviz ile ilgili çok özel bir şey ve onu diyet için mükemmel yapan şey, kolesterol içermemesidir. Bu nedenle hiperkolesterolemiden muzdarip olanlar için mükemmeldir.

Sivilcelere de iyi geliyor

Lif, trigliseritleri ve kolesterolü düşürmek için faydalı hale getirir. Bunlar, sedanin olarak bilinen bir madde ile birlikte, sindirim sistemi içindeki sindirim ve gaz emilim aktivitelerini artıracaktır. Güçlü bir idrar söktürücü güce sahiptir ve iyi miktarda A vitamini içermesi onu iltihapla mücadelede faydalı kılacaktır. Bu özelliklerinden dolayı sivilcelerin neden olduğu semptomları hafifletmek için de kullanılabilir.

Kerevizin diğer faydaları

Su tutulmasını azaltacaktır

Sindirime yardımcı olur

Gastrit vakaları için faydalı olur

Beyin için koruyucu bir etkisi vardır

Akciğerleri arındırır

Uykusuzluğa karşı koyar

Besinlerini korumak için buharda veya düdüklü tencerede pişirilmesi tavsiye edilir. İşte tam da bu nedenle kereviz satın alındıktan sonra 4 veya 5 gün içerisinde tüketilmelidir. Mükemmel bir taze ve yaz makarnası için kereviz püresi de yapabilirsiniz. Hassas kişilerde alerjik durumlarla ilişkilendirildiği için tüketirken kötüye kullanılmaması tavsiye edilir. Her zaman doktorunuzun görüşünü dinlemenizi öneriyoruz. Sonuç olarak, çiğ yenen bu harika sebzenin hem hafif hem de sofralarda yenebilecek en sağlıklı sebzelerden biri olmasını sağlayacak birçok özelliği olduğunu söyleyebiliriz.