Türkiye'de hala yüz binlerce aile evlerinde soba kullanıyor. Bu aileler, uygun fiyata odun bulmak için araştırmalarını hızlandırdı.

Özellikle sobalı evlerde yaşayan binlerce aile, uygun fiyatlı odun arayışına girdi. Türkiye genelinde hala birçok aile, evlerini ısıtmak için odun ve kömür kullanıyor. İşte, merak edilen 1 ton odun fiyatı ve diğer detaylar.

Bu Fiyatlarla Vatandaşın Sobası Değil Cebi Yanacak! Odun Ne Kadar Oldu (1)

Meşe ve çam ağaçları genellikle tercih edilen odun türleri arasında yer alır. Odun fiyatları, ahşabın cinsine ve özelliklerine göre belirlenir. Meşe odunu, kolay yanması ve yaydığı yüksek ısı nedeniyle en çok tercih edilenler arasındadır.

Güncel sobalık meşe odunu fiyatları şu şekildedir:

  • Meşe odunu sobalık 1 ton fiyatı: 5.500 TL
  • Meşe odunu sobalık 1 çuval: 180 TL

Bu Fiyatlarla Vatandaşın Sobası Değil Cebi Yanacak! Odun Ne Kadar Oldu

Meşe odunu en çok tercih edilen odun türü

Meşe ağacı, ısınma amacıyla en çok kullanılan ağaç türlerinden biridir. Meşe ağacının kalitesi bölgeden bölgeye değişmektedir. En kaliteli meşe odunu, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde yetişen meşelerdir. Bu bölgelerde yetişen meşe odunlarının kalori değeri daha yüksektir.

Meşe odunu, uzun yanma süresi ve yüksek kalori içeriğiyle ekonomik bir odundur. 1 ton meşe odunu, 2 ton linyit kömürüne eşdeğerdir. Evlerde, fırınlarda ve restoranlarda tercih edilen meşe ağacı, uzun yanma süresi ve yüksek kalori içeriğiyle ekonomiktir.

Artan fiyatlar vatandaşı zor durumda bırakıyor

Temassız ödemelerde limit değişikliği Temassız ödemelerde limit değişikliği

Artan odun fiyatları, vatandaşları zor durumda bırakıyor. Özellikle dar gelirli aileler, artan fiyatlar karşısında ısınma ihtiyacını karşılamakta zorlanıyor.