Kars’ın Selim ilçesinde 56 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda çalışan işçiler tarafından Benliahmet Tren İstasyonu ağaçlandırılmıştı. Bugün o ağaçlandırılan yer yöre halkı arasında ‘bozkırın ortasındaki vaha’ olarak biliniyor. O ağaçlık alana sahip olan Benliahmet Tren İstasyonu sonbaharda güzeş manzaralara sahne oluyor.

Demirden İpek Yolu Bakü-Tiflis-Kars ve Doğu Ekspresi güzergahında bulunan vaha, Kars turizstlerin de ilgi odağı halinde. Çam ağaçlarının arasındaki tarihi kule, eski istasyon binası ve taş evler dikkat çekiyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, 1969 yılında yoğun kar yağışının rayları olumsuz etkilemesini engellemek amacıyla ağaçları dikmişti. Bugün ise o yaklaşık 20 bin çam ağacı 4 mevsim başka bir güzellik ile insanlara manzara sunuyor. Çam ağaçlarının yeşilinin tarım arazilerinin kahverengi ve sarı renklerinin ortasında olmasıyla kartpostallık görüntüler ortaya çıkıyor.

Sultanbeyli'de AVM'de şok olay: Bir kişi 3. kattan zemine düştü Sultanbeyli'de AVM'de şok olay: Bir kişi 3. kattan zemine düştü

Editör: Uğur Kaçar