Gündem

Bolu'daki büyük yangın sürüyor: Tüm birimler seferber oldu

Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan ve çok büyük bir alanı kapsayan orman yangını sürüyor. TSK dahil tüm birimlerin seferber olduğu yangın henüz kontrol altına alınamadı.

Abone Ol

Birçok ilde peşi sıra gelen orman yangınları devam ediyor.

Bolu'nun Göynük Bekirfakılar Köyü mevkisindeki ormanlık alanda dün öğle saatlerinde çıkan yangının söndürülmesi için çalışma yürütülüyor.

Yangının başladığı andan itibaren Bolu ve çevre illerden çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, dozer ve helikopter bölgeye sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale eden ekiplerin yoğun çalışmaları 48 saattir aralıksız devam ediyor. Yangının hızlı yayılması sonucu Yeniköy, Bekirfakılar köyü Ayvatlar Mahallesi ve Çaylak köyü Seferler Mahallesi'nde toplam 281 vatandaşın tedbir amacıyla tahliyesine karar verildi.

Gece saatlerinde helikopterlerin havadan müdahaleye ara vermesiyle, karadan yapılan müdahale yoğunlaştırıldı. Sabaha karşı 10 helikopter yeniden havalanarak, yangının çıktığı bölgeye yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Sünnet Gölü'nden su alarak alevlere müdahale etmeye başladı. Yangının kontrol altına alınabilmesi için karadan da 90 arazöz, 96 iş makinesi ve 637 personelle çalışmalar sürdürülüyor.

"Enerjisi düşürüldü"

Son olarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bolu Göynük yangını enerjisi düşürüldü." açıklamasını paylaştı. Yumaklı, ekiplerin yangını bu akşam bitirmek üzere mücadele ettiklerini söyledi. 

Bolu'da orman yangını nedeniyle Göynük-Nallıhan kara yolu trafiğe kapatıldı

Bolu'nun Göynük ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle Göynük-Nallıhan kara yolu tedbir amaçlı trafiğe kapatıldı.

Bekirfakılar köyü mevkisindeki ormanlık alanda dün öğle saatlerinde çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Bolu Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Göynük ilçesi Bekirfakılar mevkisinde 15 Ağustos Perşembe günü meydana gelen ve devam eden orman yangını nedeniyle tedbir amaçlı Göynük-Nallıhan yolu trafiğe kapatılmıştır." ifadesine yer verildi.

TSK'dan helikopter desteği

Milli Savunma Bakanlığı (MSB),  söndürme çalışmalarına Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 2 helikopterle destek sağlandığını bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 2 adet helikopter ile destek sağlıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Paylaşımda, yangına müdahale eden helikopterden görüntüler de yer aldı.

Tanju Özcan: Üç köyde üç ev yandı

Katıldığı bir canlı yayında yangın hakkında bilgi veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Üç köyde üç ev yandı. Yangın büyük ölçüde kontrol altında" dedi.