Sağlam hastayı sedye öldürdü! Sağlam hastayı sedye öldürdü!
Böbrek yetmezliği olarak bilinen olay böbrek hastalığının son safhasıyken, böbrek yetmezliğine neler sebep olur? Araştırılır. Kronik böbrek hastası olan kişilerin böbrekleri artık çalışamaz hale geldiğinde bu tanı konulur. Kanı filtre etme görevi bulunan böbrekler, kandan süzdükleri zararlı maddeleri idrarla vücut dışına atarlar. Böbrek yetmezliği ile karşı karşıya olan bireylerde böbrek bu asli görevini yapamaz. Ve ardından atılması gereken maddeler bünyede kalır. Düzenli çalışmadığı için toksinleri vücuttan atamayan böbrekler, su dengesinin düzenini de kaybeder. Bu durum ölümcül sonuçlara kadar gider.

Böbrek Hastalığının Sebepleri

Böbreklerin çalışmasını etkileyecek dahili bir unsur yok denebilir. Çevresel kirliliğe maruz kalmak böbrek rahatsızlıklarını başlatabilir. Ayrıca başka rahatsızlıklar için kullanılan ilaç türlerinin böbrek hastalıklarını tetiklediği ve hızlandırdığı da biliniyor. Böbrek hastalığının sebebi olarak en önemli etken aşırı susuz kalmak olarak söylenebilir.

Böbrek Yetmezliği Nasıl Belli Olur?

Böbreklerinizde sorun olduğunu düşünüyorsanız belirtiler oldukça önemli. Bu yüzden; 1- Açıklanamayan nefes sıkışması 2- İdrar miktarında azalmalar 3- Mide bulantısı 4- Ayak bileklerinde şişme 5- Aşırı yorgunluk 6- Göğüste basınç hissi gibi şeylerle karşılaştığınız da hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmanız uygun olacaktır.

Böbrek Yetmezliği Tedavi Türleri

Böbrek Yetmezliğine Neler Sebep Olur? Uygun tedavi için böbrek yetmezliğinin türü ve kaynağı oldukça önemlidir. Son çare olarak diyaliz tedavisi uygulanır. Böbrek yetmezliği tedavisi için İşlevini yapamayan böbrek yerine diyaliz makinesi kullanılır. Bu makine böbreğin yerine kanı süzer ve arıtır. Bu sayede toksinleri vücuttan atar.

Böbrek Yetmezliği Olanlar Nelere Dikkat Etmelidir?

Böbrek nakline kadar devam edebilecek bir süreç olan böbrek yetmezliğinde yaşam biçimi çok önemlidir. Beslenme ve hareket ile ilgili doktorunuzun tavsiyesine mutlaka uymalısınız. Protein miktarını azaltmak önemlidir. Vücuda belirli oranda sodyum ve potasyum alınmalıdır. Ayrıca alkol tüketimi böbrekleri normal temponun çok üstünde çalışmaya zorlar. Buna dikkat etmek gereklidir. Diyabetten kaynaklı böbrek hastalıkları büyük hasar verir. Sürekli olarak kandaki şeker miktarının ölçülmesi ve kontrol altında tutulması lazım gelir. Böbrek yetmezliğine neler sebep olur? Diyorsanız beslenmenize ve bulunduğunuz ortamın temizliğine önem vermelisiniz.