Dünya

BM'den Lübnan'a ek 2 milyon dolarlık yardım

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail'in son iki gün içerisinde Gazze'de BM tarafından kullanılan üç okulu hedef aldığını ve saldırılarda en az 20 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Dujarric, bu okullarda yaklaşık 20 bin kişinin barındığını belirtti.

Abone Ol

Dujarric, yaptığı açıklamada, "UNRWA'daki meslektaşlarımız, İsrail'in son iki gün içinde kullandıkları üç okulu vurduğunu bildirdi. 20'den fazla kişinin öldüğü bu saldırılar, Gazze’deki insani krizi daha da derinleştiriyor" dedi. BM yetkilisi, İsrail saldırılarının başlamasından bu yana Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından kullanılan 140'tan fazla okulun hedef alındığını vurguladı.

Ayrıca, BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve insani yardım ortaklarının verdiği bilgilere göre, Gazze'deki okulların en az %87'si ya doğrudan saldırıya uğradı ya da ciddi şekilde hasar gördü. Dujarric, UNRWA'nın okullarının askeri amaçlarla kullanılmadığını defalarca belirttiğini hatırlatarak, bu saldırıların sivilleri ve yardım çalışanlarını tehlikeye attığını ifade etti.

BM'den Lübnan'a ek 2 milyon dolarlık yardım

BM Sözcüsü Dujarric, İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan'a yönelik insani yardım çalışmalarını da aktardı. BM'nin Lübnan'a, mevcut yardım fonuna ek olarak 2 milyon dolarlık destek sağlayacağını açıkladı. Bu yardımla birlikte, Lübnan'a yönelik toplam yardım miktarı BM Merkezi Acil Müdahale Fonu ve diğer insani yardım fonlarıyla birlikte 22 milyon dolara ulaştı.

Dujarric ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü'ne ait tıbbi malzeme taşıyan bir uçağın Lübnan'ın başkenti Beyrut'a ulaştığını ve önümüzdeki günlerde bölgeye daha fazla yardım gönderileceğini belirtti.

BM, İsrail’in saldırılarından etkilenen bölgelerdeki insani yardım çalışmalarını hızlandırırken, uluslararası toplumun da bu kriz karşısında harekete geçmesi gerektiğini vurguluyor.