Gündem

BM: Refah'ta 200 kişi öldürüldü

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) İletişim Direktörü Juliette Touma, İsrail'in Refah kentinde zorla yerinden edilen Filistinlilerin bulunduğu kampa düzenlediği saldırıda can kaybının çok yüksek olduğunu ve en az 200 kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

Abone Ol

Touma, New York'taki günlük basın toplantısına bağlanarak gazetecilerin sorularını cevapladı.
6 Mayıs'ın ardından Gazze'nin güneyindeki Refah'tan 1 milyondan fazla kişinin ayrıldığını belirten Touma, yerinden edilmenin halen devam ettiğini ifade etti. Bu kişilerin daha önce birkaç kez yerinden edildiğini ve bölgede yoğun bombardımanın sürdüğünü vurguladı.Son 3 hafta içinde sadece 200 yardım tırının geçiş yapabildiğine dikkat çeken Touma, "İnsanların ihtiyaçları artarken bu denizde damla" şeklinde değerlendirme yaptı.
26 Mayıs'taki saldırılar sonrasında can kaybının çok yüksek olduğunu öğrendiklerini belirten Touma, aralarında kadınlar ve çocukların da bulunduğu en az 200 kişinin öldüğünü bildirdi."Gazze'de her yerde ölüm var" diyen Touma, acil yardımın gerekliliğine vurgu yaptı.