Dünya

Blinken'den kritik görüşme! Lübnan'da durum ne olacak?

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile yaptığı telefon görüşmesinde, Lübnan'da süren çatışmalar ve bu durumdan etkilenen sivillere yönelik ABD’nin sağladığı insani yardımı değerlendirdi.

Abone Ol

Görüşmede Blinken, ABD’nin Lübnan’a 157 milyon dolarlık insani yardım yapacağını ve bu yardımla çatışmalardan etkilenen insanların desteklenmesinin hedeflendiğini belirtti.

Blinken ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının önemine değinerek, hem Lübnan hem de İsrail'deki yerinden edilen sivillerin evlerine güvenli bir şekilde dönmeleri için diplomatik çözümün önemini vurguladı. Görüşmede Lübnan'daki siyasi boşluk ve istikrarın yeniden sağlanması konuları da ele alındı. Blinken, Lübnan'ın güvenlik ve istikrarına zarar veren dış unsurlara karşı dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.

Washington yönetimi, Lübnan'ın istirarından söz ederken İsrail'in saldırılarına destek olmaktan da geri kalmıyor. Tel Aviv, ABD'nin "kendini savunma hakkı" tanımasına dayanarak Gazze ve Beyrut'taki katliamlarını sürdürüyor.