TBMM'nin açılışının 104'üncü yıl dönümü TBMM'nin açılışının 104'üncü yıl dönümü
Biyoloji mühendisleri, mühendislik, biyoloji veya ilgili bir alanda lisans derecesine sahip olmalıdır. Birçok işveren, yüksek lisans veya daha yüksek dereceli adayları tercih eder. Biyoloji mühendisleri, problemleri çözmek için mühendislik, biyoloji ve diğer bilimlerin ilkelerini uygulayabilmelidir. Etkili iletişim kurabilmeli ve takım halinde çalışabilmelidirler. Biyoloji mühendisleri genellikle ofis ortamlarında çalışır. Laboratuvarlarda veya tehlikeli maddelere maruz kaldıkları diğer ortamlarda çalışabilirler.

Biyoloji Mühendisi İçin Hangi Okul Okunur?

Aslına bakarsanız biyoloji mühendisi için hangi okul okunur sorusu için bir okul ismi vermek çok doğru değil. Zira okula artılarıyla eksileriyle sizin karar vermeniz gerek. Bu açıdan bakıldığında ülkemizde bulunan herhangi bir üniversitede ki biyoloji mühendisliği bölümünü tercih edip kayıt yaptırabilirsiniz. Daha sonra bu bölümden mezun olarak biyoloji mühendisi olarak mesleğe atılabilirsiniz.

Biyoloji Mühendisi Ne İş Yapar?

Peki bu biyoloji mühendisi ne iş yapar? Biyoloji mühendisi, biyolojik sistemlerin tasarımı ve geliştirilmesine mühendislik ilkelerini uygulayan kişidir. Bu, yeni tıbbi tedaviler geliştirmekten gıda ve enerji üretmenin yeni yollarını tasarlamaya kadar her şeyi içerebilir. Biyoloji mühendisliği nispeten yeni bir alandır ve bu nedenle, bu alanda bir kariyerin alabileceği birçok farklı yön vardır. Bazı biyolojik mühendisler tıp alanında çalışarak hastalıklar için yeni tedaviler geliştiriyor. Diğerleri gıda endüstrisinde çalışarak gıdayı daha verimli üretmek veya gıdayı daha besleyici hale getirmek için yeni yollar geliştiriyor. Bir diğer biyoloji mühendisleri grubu ise enerji sektöründe çalışıyor, yeni yenilenebilir enerji kaynakları geliştiriyor veya mevcut enerji kaynaklarını daha verimli hale getirmenin yollarını buluyor. Hangi alanda çalışırlarsa çalışsınlar, tüm biyolojik mühendislerin ortak bir hedefi vardır: bilgi ve becerilerini çevremizdeki dünyayı iyileştirmek için kullanmak.

Biyoloji Mühendisi Ne Kadar Maaş Alır? 

Biyoloji mühendisi ne kadar maaş alır diye soranlara verecek net bir cevabımız maalesef bulunmuyor. Zira alınan maaş çalışılan şirkete ve pozisyona göre değişiklikler gösteriyor. Ancak kabaca asgari ücretten başlayan biyoloji mühendisi maaşları 20 – 30 bin TL’lere çıkabiliyor.