Kişinin yarınlarını daha garantili bir şekilde sürdürmesi için bireysel emeklilik hizmetlerinden yararlanması gerekmektedir. Bireysel emeklilik, günümüzde oldukça önemli hale gelen konulardan biri olmayı başarıyor. Devlet destekli olarak birikimlerinizi arttırarak yarınlarınızı daha güzel hale dönüştürmeniz mümkün. Tüm bu imkanlardan yararlanmak isteyenler ise bireysel emeklilik başvurusu kadar bireysel emeklilik iptali nasıl yapılır? konusunda da araştırmalar yapmaktadır.

Bireysel Emeklilik İptali Nasıl Yapılır?

Bireysel emeklilik için para kesintisi olmasını istemiyor ve adınıza açılan hesabın kapatılmasını istiyorsanız izlemeniz gereken yollar vardır. Bireysel emeklilik iptal işlemleri için şu adımları izlemeniz gerekmektedir.
  • Banka şubelerinin yolunu tutarak bireysel emeklilik iptali ile ilgili olarak taleplerinizi iletmeniz
  • İlgili bankanın Çağrı merkezini arayarak bireysel emeklilik konularında gerekli işlemlerin yapılmasını sağlaması
  • E- posta aracılığı ile bes iptali yapmanız mümkündür. Formu doldurarak BES iptalini iletebilirsiniz.

BES İptali Sonrasında Neler Olur?

BES iptali ile ilgili olarak bankaya durumu ilettikten sonra ise neler olacağını merak edebilirsiniz. İstediğiniz zaman BES iptali yapabildiğiniz gibi dilediğiniz zamanda tekrardan Bireysel emeklilik hesabının da açılmasını sağlayabilirsiniz. Bes iptalinin onayından sonra ise vatandaştan kesilmiş olan meblağlar tekrardan geri olarak hesabına yatırılır. Tabi aynı oranda paranın yatırılma gibi bir durumu da söz konusu olmayabiliyor. Belirli bir durumlara bağlı olarak ise kesintilerin yaşanma ihtimali olmaktadır. Fakat bu kesintilerin çok yüksek oranda olmayacağını ve az tutarda gerçekleşme ihtimalinin de olacağını söylemeliyiz. , Bireysel emeklilik sisteminde 10 yıl boyunca kalanlardan %10 oranında, 10 yıldan az şekilde sistemde kalan vatandaşlardan ise kesintiler %15 şekilde olmaktadır.

Bireysel Emeklilik Para İadesi Ne Kadar Sürede Yapılır?

Bireysel emeklilik iptalinin yapılması için başvurularınızı yaptıktan sonra kısa süre içerisinde ise onay işlemi de yapılmaya başlanacaktır. Böylelikle vatandaşlarda bireysel emeklilik para iadesi için en fazla 20 iş günü bekledikten sonra ise hesaplarına kesintilerden kalan tutarda yatırılmış olacaktır. Yazımızda bireysel emeklilik iptali nasıl yapılır? ve para iadesi ne kadar, hangi süreç içerisinde yatırılacağı ile ilgili olarak bilgiler sunduk. Buna göre sizlerde BES iptalini yapmak istiyorsanız hangi adımlara başvurmaız gerektiğini bileceksiniz.