Yaşam

Bir kepçe dondurma hayatını değiştirdi: Erzincan’da aronya bahçesi kurdu

Erzincan’da sıcak bir yaz gününde aronyalı dondurmanın tadına bakan Güven Bilyay, bu süper meyveyi o kadar beğendi ki kendi aronya bahçesini kurmaya karar verdi. Şimdi ise bahçesinden günlük siparişler alıyor.

Loading...

Abone Ol

Erzincan’da yaşayan Güven Bilyay, sıcak bir yaz gününde hayatını değiştiren bir karar aldı. Sıcak havadan bunalan Bilyay, bir dondurmacıda gördüğü aronyalı dondurmayı merak ederek denedi. Dondurmanın lezzetinden etkilenen Bilyay, bu süper meyveyi araştırmaya başladı. Yaptığı araştırmalar sonucunda aronyanın yüksek antioksidan oranına sahip olduğunu ve insan vücuduna birçok fayda sağladığını öğrenen Bilyay, Erzincan’ın ikliminin de aronya yetiştiriciliğine uygun olduğunu fark etti.

“Bir kepçe dondurma aldık mevzu buralara kadar geldi. Demek ki 2 kepçe alsaydık daha ne yapardık!” diyerek işin başlangıcını esprili bir dille anlatan Bilyay, üç yılın sonunda kendi aronya bahçesini kurdu. Şu anda günlük siparişler doğrultusunda bahçesinden 20-25 kilo aronya topladığını belirtiyor.

Bilyay, aronyanın bilimsel olarak kanıtlanmış faydalarına dikkat çekerek, “Özellikle antioksidan oranı yüksek olduğu için, 35 gramı günlük insan vücudunun ihtiyacını karşılıyor. Diyabeti düzenlediği için de insanlar bu meyveden yıllık 11 kilo tüketebiliyorlar” dedi. Bahçesini ziyaret eden herkese aronyayı tatma fırsatı sunduğunu ekleyen Bilyay, Erzincanlıları bu eşsiz meyveyle tanışmaya davet ediyor.