Bingöl’de madde bağımlısı şahıs tarafından gerçekleştirilen bıçaklı saldırı olayında hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükseldi, 5 kişinin tedavisine devam edildiği öğrenildi.

Erdoğan, Ayşenur Ezgi Eygi'nin annesiyle görüştü Erdoğan, Ayşenur Ezgi Eygi'nin annesiyle görüştü

Olay, dün saat 13.30 sıralarında Bingöl merkez Bahçelievler Mahallesi’nde meydana gelmişti. Madde bağımlısı olduğu belirtilen bir şahıs, bıçakla 9 kişiyi yaralamıştı. Saldırılarının ardından 2 kişi dün vefat ederken, ağır yaralı olan 2 kişi de bu sabaha doğru hastanede vefat etti. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükselmiş oldu.

ÖLENLERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Yaralanan 5 kişinin ise tedavisine devam edildiği öğrenildi. Bıçaklı saldırı da hayatını kaybedenlerin ismi Erdal Çaparlar, Burhanettin Budancamanak, Özcan Aydın ve Fikri Carfi olduğu belirtildi.

Saldırgan, gözaltına alınmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bingöl2

ERDAL ÇAPARLAR TOPRAĞA VERİLDİ

Bingöl'de madde bağımlısı bir kişinin sokakta rastgele bıçakla saldırısı sonucu hayatını kaybeden 2 kişiden biri, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerden Erdal Çaparlar'ın (45) naaşı, yapılan işlemlerin ardından Said Nursi Camii'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Çaparlar, şehir mezarlığına defnedildi.

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

Bingöl'de 4 kişinin öldüğü ve5 kişinin yaralandığı olaya ilişkin Vali Ahmet Hamdi Usta, X hesabından bir açıklama yaptı.

Vali Usta, "Bugün neden olduğunu bilmediğimiz bir gerekçeyle madde bağımlısı, defalarca tedaviden, hastaneden kaçan ve yeni cezaevinden çıkan birisi eski hal civarında yoldan geçen vatandaşlarımıza rastgele bıçakla saldırıda bulunarak 9 vatandaşımızı yaralamıştır. 2 vatandaşımız maalesef vefat etmiş, 1 vatandaşımız Erzurum’a nakledilmiş, diğer 6 vatandaşımızın tedavilerine devam edilmektedir. Olay sonrası kaçan saldırgan emniyet birimlerimizce yakalanarak gözaltına alınmış, adli süreç devam etmektedir. Bu elim ve nefret uyandıran olayda kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınları ve sevenlerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.

Bingöl3

GÖRGÜ TANIĞI: ÖNÜNE GELENİ BIÇAKLADI

Görgü tanığı bir taksi şoförü, "Bu kişi madde bağımlısı, önüne geleni tek tek bıçakladı. Sonra bir büfeye girdi. Malzeme almak isteyen birkaç kişiyi de burada vurmuş. Biz yetişene kadar adam kaçtı, gitti. Sonra emniyet güçlerimiz su deposu mevkiinde yakaladı. Psikolojik sorunları olduğunu, daha önce cezaevine girip çıktığını, bir süre önce de yanlışlıkla bir kadını ezdiğini biliyoruz. 3-5 gün önce cezaevinden çıkmış." diye konuştu.

Editör: Kemal Ilıkkan