Belediyeler tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılan sosyal yardım kartlarına halk arasında BİM yardım kartı ismi veriliyor. Yani yalnızca BİM alışverişlerinde geçerli olan bir sosyal yardım kartı bulunmuyor. Vatandaşlar; başvuruları kabul edildiği takdirde sosyal yardım kartlarını BİM marketlerde de kullanabildiklerinden bu kartlara BİM yardım kartı denilebiliyor. Sosyal yardım kartı almak isteyen vatandaşların bağlı oldukları ilçe belediyesine gitmeleri ve burada sosyal yardım başvuru formu doldurmaları gerekiyor. Sosyal yardım kartı alarak, BİM’de ücretsiz alışveriş yapmak isteyen ihtiyaç sahipleri, sosyal yardım kartına e-devlet üzerinden de kolaylıkla başvurabiliyorlar.

BİM Yardım Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

BİM Yardım Kartı Nasıl Alınır?

Belediyelerin sosyal yardım başvuru formunda vatandaşların yararlanabilecekleri yardım türleri açık ve net bir şekilde belirtiliyor. Gıda ve erzak yardımı, sosyal yardım kartı, kırtasiye yardımı, yakacak yardımı vb. yardımlar; vatandaşların başvurabilecekleri yardımlar arasında bulunuyorlar. BİM marketlerde geçerli sosyal yardım kartı almak isteyen ihtiyaç sahiplerinin başvuru formundaki ön ödemeli kart(sosyal yardım kartı) seçeneğini işaretlemeleri gerekiyor. Başvurular; e-devlet üzerinden de hızlı bir şekilde yapılabiliyor. E-devlet BİM yardım kartı almak isteyen vatandaşların https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkine tıklamaları, başvuru formundaki mevcut sosyal yardım türleri arasından ‘sosyal destek kartı’ seçeneğini işaretlemeleri gerekiyor. E-devlet üzerinden yapılan tüm başvurular; ön başvuru olarak kabul ediliyor ve başvurulan belediye tarafından değerlendirmeye alınıyor. İhtiyaç sahipleri, e-devlet üzerinden BİM yardım kartının yanı sıra gıda ve erzak yardımı, kırtasiye yardımı, yakacak yardımı vb. belediyeler tarafından yapılmakta olan ve ihtiyaç duydukları diğer yardımlara da başvurabiliyorlar.

BİM Yardım Kartı Başvuru Sorgulama

BİM Yardım Kartı Başvuru Sorgulama

Sosyal yardım kartı başvurunuzun kabul edilip edilmediğini öğrenmek adına hemen ALO 153 Beyaz Masa hattını arayabilirsiniz. Bağlı olduğunuz belediye tarafından yürütülmekte olan yardımlarla ilgili ayrıntılı bilgi edinmek adına Beyaz Masa hattı yetkililerine 7/24 danışabilirsiniz. Dilerseniz; başvurunuzu bizzat giderek ve başvuru formu doldurarak gerçekleştirdiğiniz belediyeyi arayabilir ya da belediyeyi ziyaret edebilirsiniz. E-devlet başvuru sayfası üzerinden aynı zamanda sosyal yardım kartı başvuru sonucunuzu da öğrenebilirsiniz.

BİM Yardım Kartı Başvuru Formu

ÖSYM personeli, 40 günlük dış dünyadan izole  süresi başladı ÖSYM personeli, 40 günlük dış dünyadan izole süresi başladı

Sosyal yardım kartına başvurmak isteyen ihtiyaç sahiplerinin doldurmaları gereken başvuru formunda aynı zamanda vatandaşların başvurabilecekleri diğer yardımlar da bulunuyor. Başvuru formunda vatandaşların aylık kazançlarına, giderlerine, hane toplam gelirine, hane halkı kişi başı kazancına dair soruları bizzat yanıtlamaları gerekiyor. İhtiyaç sahiplerinin yanıtları doğrultusunda belediyeler; sosyal yardım kartına ihtiyacı olan kişileri tespit ediyorlar. Sosyal yardım kartlarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması noktasında tüm başvuru sahiplerinin sorulara doğru yanıt vermeleri gerekiyor. Düzenli geliri ve işi olmalarına rağmen kendilerini işsiz ve ihtiyaç sahibi gösterip yardım kartı alan ya da diğer yardımlardan faydalanan kişiler; muhtaç olmadıklarının sonradan yardım aldıkları belediye tarafından tespit edilmesi halinde aldıkları yardımların güncel nakit karşılığını faizleriyle birlikte geri ödemekle yükümlü oluyorlar. Aksi halde ödeme yapmayanlar, belediyeler tarafından mahkemeye veriliyorlar.

BİM Yardım Kartı Nereden Alınır?

BİM Yardım Kartı Nereden Alınır?

Bim yardım kartı nereden alınır sorusuna cevap vermek gerekirse bir çok yardım kuruluşu ve belediye BİM ile anlaşama yaparak dar gelirli vatandaşlara market yardım kartı dağıtmaktadır. Sosyal yardım kaydı bulunan ve belediyeden yardım alan kişilere ve ayrıca muhtarlıkta yardım talebi kaydı bulunan kişilere yardım kartı yardım yapan kurum yada vakıf tarafından verilir.