BAKÜ (AA) - Bilkent Üniversitesi ile Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kürşat Aydoğan, temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da Mimarlık ve İnşaat Üniversitesini ziyaret etti.

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Necibe Nasibova'nın da hazır bulunduğu ziyarette iki üniversite arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Anlaşmaya Prof. Dr. Aydoğan ile Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülçöhre Memmedova imza attı.

Buna göre iki üniversite, eğitim alanında ortak programların araştırılması ve geliştirilmesi, uluslararası, bölgesel ve ulusal projelere ortak katılım, öğrenci, öğretim görevlisi ve akademik personel değişimi gibi hususlarda iş birliği yapacak.

İki üniversitenin ortak bilimsel konferanslar, seminerler, sempozyumlar, yuvarlak masa toplantıları düzenleme niyetinin belirtildiği anlaşmaya göre taraflar, ortak bilimsel projeleri hayata geçirecek, bilimsel veri paylaşımında bulunacak, yükseköğretimin kalitesini artırmak için ilişkileri pekiştirecek.