Bombacı Mülayim tutuklandı! Bombacı Mülayim tutuklandı!

Siber suç uzmanı, bilgi sistemlerinin güvenliğini sağlamaktan sorumludur, verilerin korunması için çalışır ve siber suçları tespit eder ve buna göre raporlar.

Bilişim Suçları Uzmanı Olmak İçin Gerekenler?

Siber suç uzmanı olmak için gerekli şartlar şu şekilde sıralanabilir: BT veya yazılımla ilgili bir bölümden mezun olmak, bilgisayar yazılım ve donanım sistemleri bilgisine sahip olmak, bilgisayar hukuku bilgisine sahip olmak şartları vardır.

Bilişim Suçları Uzmanı Kaç Yıl Okur?

Siber suç uzmanı olmak için 4 yıl üniversite okumuş olması gerekiyor. Ancak mezun olmayan kişiler bilişim hukuku, yazılım ve bilişim güvenliği ile ilgili sertifika programlarına katılarak bu mesleği icra edebilirler.

Kimler Bilişim suçları Uzmanı Olabilir?

Bir kişinin siber suç uzmanı olması için sahip olması gereken özellikler arasında, analitik düşünme becerisine sahip, dijitale yatkın, titiz ve özenli, sorumluluk duygusu yüksek, teknik açıdan başarılı bir kişi olması gerekmektedir.

Bilişim Suçları Uzmanı

Bilişim Suçları Uzmanının Sorumlulukları

Bir bilişim suçları uzmanının görev ve sorumlulukları şöyledir. Bilişim suçlarını analiz etmek, silinen veya kaçırılan bilgileri kurtarmak, hasar gören bilgisayar sistemlerini onarmak ve düzeltmek, bilişim suçlarını önlemek, bilişim suçlarını önlemeye yarayan sistemleri bulmak ve yetkililere sunmak, eğer bilişim ile ilgili bir suç işlenirse bu durumu raporlamak ve ifade etmek, suç işlenmesini önleyecek önlemleri almak, suç işlendiğinde hızlıca çözüm üretebilmek gibi sorumlulukları vardır. 

Bilişim Suçları Uzmanı Maaşı Ne Kadar?

Siber suç uzmanı maaşı 8.500TL ile 20.000 TL arasında değişebilmektedir. Bunun sebebi bir siber suç uzmanının maaş aralığı çalıştığı işyerine ve çalışan deneyimine göre değişir. Örneğin bu kişilerin mesleğe başladıklarında ortalama aldıkları maaş 15.000 TL civarında değişebilmektedir. Ancak tecrübeye bağlı olarak ve karşılaşılan sorunlarda gösterdiği çabaya bağlı olarak maaşı 20.000TL'ye kadar çıkabilmektedir.