Biden, 6 Ocak 2021'de yaşanan Kongre baskınının 3. yıl dönümü ve seçim kampanyasının başlangıcı dolayısıyla Pennsylvania eyaletinin Valley Forge bölgesinde düzenlenen etkinlikte sert sözlerle Trump'a yüklendi. Kongre baskını gününü "Neredeyse Amerika'yı o gün tümüyle kaybediyorduk." şeklinde anan Biden, "Trump'ın kim olduğunu hepimiz biliyoruz, asıl soru biz kimiz?" diye ekledi.

Başkan Biden, Trump'ı Amerikan demokrasisine yönelik büyük bir tehdit olarak tanımlayarak, bu yılki seçimlerin demokrasi için bir sınav olacağını vurguladı. "Oy pusulasında demokrasi olacak, oy pusulasında sizin özgürlüğünüz olacak." diyerek seçmenleri kendisine destek vermeye çağırdı.

Biden, Kongre baskınının sorumlusunun Trump olduğunu savunurken, 5 Kasım'daki seçimlerde Amerikan halkının kime oy vereceğine bu gözle bakarak karar vereceğini ifade etti. Trump'ın 2020 seçimlerinden sonra birçok davayı kaybettiğini ve siyasi konularda haksız olduğunu belirten Biden, "Trump, Cumhuriyetçilerin kontrolündeki eyaletlerde bile davaları kaybetti. ABD Yüksek Mahkemesi nezdinde de kaybetti. Hukuki olarak durum şu ki ben seçimleri kazandım, o kaybetti." şeklinde konuştu.

İsveç’te Filistin’e destek gösterisi İsveç’te Filistin’e destek gösterisi

5 Kasım'da gerçekleşecek 60. ABD başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı olarak Biden'ın ön plana çıkmasına karşın, Cumhuriyetçi aday adayları arasında Trump'ın önde olduğu açık bir şekilde görünüyor.