Dünya

Biden'dan Türkiye'ye: Güvenilir dost

ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken, MİT’in yönettiği takas operasyonuyla ilgili olarak Türkiye’ye teşekkür etti. Biden, "Güvenebileceğiniz dostlara sahip olmanın önemini bugün anladık." dedi.

Abone Ol

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 7 ülkenin cezaevinde bulunan rehinelerin karşılıklı değişimini sağlayan son zamanların en büyük esir takası operasyonunu yönetti.

Operasyon kapsamında, 2'si çocuk 10 rehinenin Rusya'ya, 13 rehinenin Almanya'ya, 3 rehinenin de ABD'ye nakli sağlandı.

Yakın tarihin en büyük esir takası operasyonu

Operasyon, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük esir takası olma özelliğini taşıyor.

MİT’in arabulucu rolü söz konusu operasyonda prestijini yükseltirken, t uzun süredir istediği ve yerel basınlarında yankı uyandıran önemli isimler takas kapsamında değişime konu oldu.

Bu kişiler arasında Rusya'da cezaevinde bulunan The Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich ile ABD Deniz Piyadesi Paul Whelan, Belarus’ta cezaevinde bulunan Almanya vatandaşı paralı asker Rico Krieger, Rus muhalif İlya Yashin ve Almanya'da cezaevinde bulunan FSB subayı Vadim Krasikov gibi kamuoyunda adı sıkça duyulan isimler yer aldı.

Biden teşekkür etti

MİT’in yönettiği takas operasyonuyla ilgili olarak ABD Başkanı Biden ve Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye’ye teşekkür etti.

Biden, "Bu anlaşmayı mümkün kılan Türkiye'ye derin müteşekkiriz. Güvenebileceğiniz dostlara sahip olmanın önemini bugün anladık." dedi.