Dünya

Biden’dan Orta Doğu mesajı: ABD bölgedeki tutumuna devam edecek

ABD Başkanı Biden, ABD'nin "İran ve İran'la bağlantılı tehditlere karşı bölgede önemli ulusal çıkarlara hizmet etmek amacıyla bölgedeki tutumuna devam edeceğini" belirtti.

Abone Ol

İsrail-İran arasında gerilim devam ederken, ABD’den İsrail’e destek hamlesi geldi. Daha önceden denizden koruduğu İsrail’i bu sefer de karadan koruyacak olan ABD, askeri savunma sistemlerini İsrail’de konuşlandırdı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden da, İsrail'e gönderilen balistik füze savunma sistemine ilişkin Kongreyi mektupla bilgilendirdi. Beyaz Saraydan yapılan açıklamada, Biden'ın Kongreyi bilgilendirme mektubunda, İsrail'e gönderilen balistik füzelerin yer aldığı savunma sistemine ilişkin ifadelerine yer verildi.

Biden mektubunda, “İsrail’e bir balistik füze savunma sistemi ve bunu işletebilecek ABD askerlerini konuşlandırarak, ek balistik füze saldırılarına karşı savunma sağlama yönünde emir verdim. Bu savunma duruşunun gerekli olduğu sürece devam edecektir. Bu eyleme, yurtdışındaki ABD vatandaşlarını çıkarlarını koruma sorumluluğuma, ABD’nin ulusal güvenlik ve dış politika çıkarlarını ilerletme amacına uygun olarak, başkomutan ve baş yönetici sıfatıyla, Amerika Birleşik Devletleri’nin dış ilişkilerini yürütme yetkime dayanarak emir verdim” dedi.

Devam mesajı

İran'ın 1 Ekim'de İsrail'e düzenlediği füze saldırılarına değinerek ülkesinin "İsrail'in güvenliğine ve İran'ın tehditlerinden korunmasına bağlılığını" belirten Biden, ABD'nin "İsrail'in savunmasına ilişkin duruşunu bildirdiğini" ifade etti.

Biden, daha önce ABD'den İsrail'e gönderilen "USS Theodore Roosevelt" uçak gemisi gibi çeşitli askeri desteğe değinerek ABD'nin "İran ve İran'la bağlantılı tehditlere karşı bölgede önemli ulusal çıkarlara hizmet etmek amacıyla bölgedeki tutumuna devam edeceğini" kaydetti.