Dünya

Biden'dan 'Nasrallah' açıklaması: Ölmesi adalet ölçüsüdür

ABD Başkanı Joe Biden, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin bir "adalet ölçüsü" olduğunu belirterek, "Nasrallah'ın liderliğini yaptığı terörist grup Hizbullah yüzlerce Amerikalının öldürülmesinden sorumluydu." dedi.

Abone Ol

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği hava saldırısında öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah hakkında ilk açıklamasını yaptı. Biden, "Hasan Nasrallah ve liderliğini yaptığı terörist grup Hizbullah, 40 yıllık terör dönemi boyunca yüzlerce Amerikalının öldürülmesinden sorumluydu. Nasrallah'ın ölümünü, binlerce Amerikalı, İsrailli ve Lübnanlı sivilin de aralarında bulunduğu birçok kurban için bir adalet ölçüsü olarak görüyoruz" dedi.

Başkan Biden, saldırının, Nasrallah'ın İsrail'e karşı bir "kuzey cephesi" açma kararına yanıt olduğunu belirterek, ABD'nin İsrail'in Hizbullah, Hamas, Husiler ve İran destekli diğer terörist gruplara karşı kendini savunma hakkını tamamen desteklediğini ifade etti.

Orta Doğu için kritik talimat

Ayrıca Biden, İran'ın gerilimi artırmasını engellemek amacıyla ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'e, Ortadoğu'daki askeri kuvvetleri güçlendirmesi talimatını verdiğini sözlerine ekledi.