Dünya

Biden İsrail'e yol gösterdi: "Onların yerinde olsaydım..."

İsrail'in İran'ın füze saldırısına ne yanıt vereceğine henüz karar veremediğini dile getiren ABD Başkanı Biden, "Onların yerinde olsaydım, petrol sahalarını vurmaktan başka alternatifler düşünürdüm” dedi.

Abone Ol

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında İsrail ve İran arasındaki gerginlik hakkında açıklamalarda bulundu. Biden, İsrail'in İran'ın balistik füze saldırısına nasıl yanıt vereceğine henüz karar vermediğini belirtirken, "Ben olsam petrol sahalarını vurmak yerine başka alternatifler düşünürdüm" ifadesini kullandı.

"İsrail'e benden fazla yardım eden yok"

Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD'deki yaklaşan başkanlık seçimlerini etkilemek amacıyla Gazze Şeridi ve Lübnan'da diplomatik adımlar atmaktan kaçındığı iddialarına da değindi. "Hiçbir yönetim İsrail'e benden daha fazla yardım etmemiştir. Bu konuda Bibi'nin de bunu hatırlaması gerektiğini düşünüyorum. Seçimleri etkilemeye çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ve bununla ilgilenmiyorum" dedi.

"Karar hemen alınmayacak"

Ayrıca Biden, ekibinin İsrailli mevkidaşlarıyla sürekli temas halinde olduğunu ve İsrail'in İran'a nasıl bir yanıt vereceği konusunda Netanyahu ile daha sonra konuşacağını belirtti. "Karar hemen alınmayacak, bu yüzden ne zaman görüşmek istediklerini bekleyip göreceğiz" diye konuştu.