Gündem

Beyoğlu'ndaki cinsel saldırıya tutuklama

İstanbul Beyoğlu'nda genç kıza sokak ortasında cinsel saldırıda bulunan iki kişi tutuklandı.

Abone Ol

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde genç bir kıza sokak ortasında cinsel saldırıda bulunan iki kişi, güvenlik kameralarına yakalandı. Görüntülerde şüphelilerden biri, genç kızı duvara sıkıştırarak cinsel saldırıda bulunmaya çalışırken, diğeri olayı izlemekle yetindi.

"Amcamın kızı" diyerek kurtulmak istedi

Çığlık atan genç kızın yardımına çevredeki vatandaşlar koştu ve saldırganlardan biri "amcamın kızı" diyerek durumu kurtarmaya çalışsa da başarılı olamadı.

Polis ekipleri olay yerine geldiğinde, saldırıya uğrayan kadının korkuyla kaçtığını belirledi. Kadının şikayeti üzerine kimlikleri belirlenen Semir Tarhan ve Ömer Konu yakalanarak gözaltına alındı. Ancak daha önce farklı suçlara da karıştıkları öğrenilen şüpheliler, ilk gözaltılarının ardından serbest bırakıldı.

Suç makinası çıktılar

Şüphelilerin "cinsel saldırı", "kasten yaralama", "mukavemet", "gasp" ve "otomobilden hırsızlık" gibi suçlara karıştığı öğrenilince iki kişi yeniden gözaltına alındı.

Tutuklandılar

Şüpheliler karakoldaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

EGM'den açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, cinsel saldırı suçundan gerekli adli işlemlerin başlatıldığı ifade edildi.

Açıklamada "İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, 24.09.2024 tarihi saat 04.15 sıralarında Beyoğlu İlçesi Şehit Muhtar Mahallesi'nde meydana gelen cinsel saldırı olayı ile ilgili olarak; sokak ortasında yürüyen bir kadına cinel saldırıda bulunan Ö.K. ve S.Y. isimli şahıslar olay yerinde devriye gezen Güvenlik Timleri Şube Müdürdlüğü ekiplerince suçüstü yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında Cinsel Saldırı suçundan adli işlem başlatılmıştır." denildi.