İstanbul polisi, Beyoğlu İstiklal Caddesi ve yakınlarındaki 5 eğlence mekanında "hanutçu" olarak tabir edilen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, "Tercüman-hanutçu" olarak çalışan kişilerin, "adres sorma", "fotoğraf çektirme" bahanesiyle turistleri bu iş yerlerine götürdükleri, yüksek hesap istedikleri ev turistlerin mekandan çıkabilmeleri için, çanta ve cep telefonlarına el konulduğu belirlendi. 

Hamas ateşkes teklifini kabul etti Hamas ateşkes teklifini kabul etti

MASA MÜDÜRLERİ DEVREYE GİRİYOR 

Burada haksız yere yüksek hesap istenen mağdurların itiraz etmeleri durumunda, iş yeriyle yasal bağı olmayan, görevleri masalardan yüksek hesap almak olan "masa müdürleri"nin gelerek turistleri korkuttukları tespit edildi.

Direnen mağdurları darbedip zorla paralarını aldıkları belirlenen şüphelilerin yakalanması için harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

İSTANBUL MERKEZLİ 13 İLDE OPERASYON

Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden 17'sinin cezaevinde, 4'ünün ise yurt dışında bulunduğu belirlenirken diğer 51 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Şüphelilerin Beyoğlu'ndaki 5 eğlence mekanında, 93'ü yabancı uyruklu 133 mağdura yönelik yağma eylemini gerçekleştirdikleri bildirildi.