Beylikdüzü’ne metro gelecekmiş!..

Abone Ol

Sevgili, çok değerli İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na açık mektubumdur.

Sayın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu beyefendi:

Metrobüs güzergâhının yeni ve sık kullanıcıları arasına dahil olmam vesilesiyle tüm ana arterlere yer alan ilan panolarınızda gördüğüm bir müjde karşısında beni ve halkımı heyecana gark ettiniz, kutlarım. Bu ilanlarda ne diyordunuz “İstanbul’un Batı Yakasına İlk Metro Geliyor” Bundan daha güzel bir haber olabilir miydi Başkanım? Bu sevindirici haber tüm basın kuruluşlarında aynı başlıklarla duyurulmuş: “İstanbul’un Batı Yakasına İlk Metro Geliyor”

Ne mutlu bize ki sevgili Başkan'ımız Beylikdüzü’ne metroyu getirecekmişsiniz. “Miş” diyorum çünkü bu müjdeli haber makarayı biraz geri sarmamı emrediyordu. Mazi, Beylikdüzü’nün eski belediye başkanı olarak yerel medyada Beylikdüzü’ne metro getirilmemesini sıklıkla eleştirdiğiniz gerçeğini hatırlamak zorunda bıraktı. 2014-2019 tarihleri arasında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı makamında bulunduğunuz dönemde, bulduğunuz her fırsatta 'AKP’li İBB yönetiminin metro taleplerinizi görmezden geldiğini ve CHP’li belediyelerin cezalandırıldığını' ima ediyordunuz, öyle değil mi?

Derken devran döndü ve sevgili Başkanı'mız İBB’nin başkanlığına seçildiniz. Ama her ne hikmetse Beylikdüzü’nün metrosuna kavuşması için tek bir hamlede bulunmadınız. Oysa geçen 4 yılda Beylikdüzü’ne çoktan metro gelmiş olurdu. Başkanlık makamında kalan süreniz 9 ay Başkan'ım, 9 ay! Haberde ne diyordunuz “Metronun faaliyete hazır olması için 4 yıllık bir çalışma gerekiyor”

Sizin 4 yılınız yok ki sayın başkan?

4 yılda akıl ettiniz ya ölmeyiz artık!..

Tarih: Haziran 2019…Yani göreve seçilmenizin ardından tam 4 yıl geçmiş Sayın Başkan!

Basında çıkan “İstanbul’un Batı Yakasına İlk Metro Geliyor” haberlerini istemeyerek okumak zorunda kaldım ve beni yine yanıltmadınız.

Sayın İmamoğlu; bir kent muhabiri olarak İBB’nin ve iştiraki şirketleri sürekli gözetimim altında, biliniz efendim. Haberleri bir gazeteci olarak okuduktan sonra "olmazsa olmazı olan bilgiler haber metinlerinde var mı" diye dikkatlice taradım. Söz konusu projenin olmazsa olmazları olan ÇED raporu ile zemin etütlerinin dahi yapılmamış olduğu gerçeğiyle yüzleştim. Ortada proje namına bir bilgi kırıntısına rastlamadım,

 Ortada ciddiye alınacak hiçbir somut bilgi-belge yok! Yok!

Sayın İmamoğlu, yine şirinlik, yine algı peşindesiniz.

Sizin yerinize ben utanıyorum Sayın İmamoğlu. 

Engel oluyorlar yalanı

Mektubumun bu bölümü sevgili CHP’li dostlara gelsin.

Yerel seçimlerde tercihini benim gibi CHP’li Ekrem İmamoğlu yönünde kullanan dostlar şu bilgileri lütfen aklınızın bir köşesine saklayın.

Geride kalan 4 yıllık Ekrem İmamoğlu döneminde kendisinin sürekli dillendirdiği; sözünü anımsayalım. “Engelleniyorum” ifadesi külliyen yalandır. Engel falan olunduğu iğrenç bir iftira, beceriksizliklerine kılıftır!

Tek bir yeni metro hattı yapmak istedi de engel mi olundu?

Tek bir İSPARK Katlı Otoparkı yapmak istedi engel mi olundu?

Tek bir kapalı spor salonu yapmak istedi engel mi olundu.

Metrobüs hattına tek bir durak ilave etmek istedi, engel mi olundu?

İstanbul'a tek bir tramvay güzergahı ilave etmek istediniz de, engel mi olundu?

Tek bir köprülü kavşak yaptı, engel mi olundu?

Beylikdüzü’ne metro getirmesine projesi hazırdı da, engel mi olundu?

İBB’nin borcunu 28 milyardan devir alıp miktarı 82 milyara çıkartırken AKP tarafından engel mi olundu?

Sahi ya, hani yatırım yapmak için borç bulmana AKP engel oluyordu? Yahu; devir aldığın 28 milyarlık borcu 82 milyar TL oranına nasıl taşıdın o zaman?

Neyse ya “şurada 9 ay gibi kısa bir zaman kaldı” diyor ve zarfı kapatıyorum.