ABD Başkanı Joe Biden’ın dün basına yaptığı İsrail, Hamas’a kalıcı ateşkesi de içeren yeni bir teklif iletti” açıklamasının ardından gözler bölgeye çevrildi.

Hamas’ın da teklife olumlu baktığı yönündeki açıklamalarının ardından bölgede ne olacağı merak konusu haline geldi. Beyaz Saray tarafından bugün yapılan açıklamada, “Şimdi barış isteyen herkes sesini yükseltmelidir. Hamas liderlerine teklifi kabul etmelerini, teklifin gerçek ve kalıcı olması için çalışmaları ve bu trajik savaştan daha iyi bir gelecek çıkarmaları gerektiğini bildirmelidir” ifadeleri kullanıldı.

BİDEN: ZAMANI GELDİ

Açıklamada Biden’ın, "Bu yeni aşamaya başlamanın zamanı geldi. Rehinelerin eve dönmesi, acıların sona ermesi, İsrail’in güvende olması için bu savaşın bitme vakti geldi” dediği aktarıldı.

NETANYAHU'YA DAVET

ABD Kongresi’nin iki organı olan Temsilciler Meclisi ve Senato liderleri Netanyahu’ya davetiye gönderdi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Demokratların Senato Lideri Chuck Schumer, Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Hakeem Jeffries ve Cumhuriyetçi Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell tarafından imzalanan davetin ABD’nin İsrail ile dayanışmasını vurgulamak amacıyla yapıldığı belirtildi. Davetiyede, “Sizi İsrail hükümetinin demokrasiyi savunma, terörle mücadele ve bölgede adil ve kalıcı bir barış tesis etme vizyonunu paylaşmaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

ABD’nin Hamas davası ‘sembolik’ bir dava ABD’nin Hamas davası ‘sembolik’ bir dava

Netan

İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Netanyahu’nun, “ABD halkının ve tüm dünyanın temsilcileri önünde haklı savaşımızla ilgili gerçekleri sunma ayrıcalığından dolayı heyecan duydum” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, Netanyahu’nun Kongre’nin ortak oturumuna 4. kez hitap eden ilk dünya lideri olacağı belirtildi.

Netanyahu'nun oğlundan skandal Türkiye paylaşımı Netanyahu'nun oğlundan skandal Türkiye paylaşımı

Kaynak: İHLAS Haber Ajansı