Rıza Çalımbay’la yolların ayrılmasının ardından Beşiktaş’ta gündem yeni teknik direktör.

Serkan Bayram, Papa Franciscus ile buluştu Serkan Bayram, Papa Franciscus ile buluştu

Kulüpte, yeni teknik direktörün yabancı olması hususunda karar birliğine varıldı.

Hasan Arat yönetimi transferler ve yeni hoca konusunda sessizliğini korurken kulisler hareketlendi.

Bu akşam itibariyle Beşiktaş 4 teknik direktörle temaslarını yoğunlaştırdı.

O isimler şöyle; Ole Gunnar Solskjaer, Alman teknik adam Andre Breitenreiter, Ruud Van Nistelrooy ve Bruno Genesio.

Bu arada Breitenreiter’in Kosova milli takımıyla anlaştığı iddia ediliyor. Siyah beyazlıların hoca adaylarına yaptığı tekliflerin süresi ise 1.5 yıl. olarak belirtiliyor.

Takımın transferleri ise hoca imzasından sonra netleşecek.

OLE GUNNAR SOLSKJAER'İN KARİYERİ

Adsız Tasarım(399)

Beşiktaş'ın temaslarda bulunduğu Ole Gunnar Solskjaer kimdir?

Solskjaer son olarak Manchester United'ın başında çıktığı 149 maça çıktı. 50 yaşındaki teknik adam bu maçlarda 1.79 puan ortalaması yakaladı. 2021'de Manchester United'dan ayrılan Norveçli teknik adam, son 2 yıldır takım çalıştırmıyor. 

ANDRE BREİTENREİTER'İN KARİYERİ

Adsız Tasarım(402)

2011 yılında teknik direktörlük kariyerine başlayan Andre Breitenreiter, ilk olarak futbolu bıraktığı Halvelse takımını çalıştırdı. Buradan sırasıyla Paderborn, Schalke 04, Hannover 96 ve FC Zürih'in başına geçen 50 yaşındaki çalıştırıcı, son olarak Hoffenheim'ı yönetti.

Hoffenheim ile yalnızca 22 maça çıkabilen Andre Breitenreiter, 1.14 puan ortalaması tutturmuştu. Alman antrenör yaklaşık 6 aydır boşta.

BRUNO GENESİO

BRUNA

 Bruno Génésio, Lyon'un altyapısında yetişen genç bir futbolcuydu ve 1985 ile 1995 yılları arasında Lyon için 171 lig maçında forma giydi. 1993–94 sezonunda OGC Nice'e kiralık gitti. 1995'te Génésio, Ligue 1'de FC Martigues'e transfer oldu ve profesyonel kariyerini 18 Mayıs 1996'da En Avant de Guingamp'a karşı evinde 2-1'lik galibiyetle tamamladı.

1996'da futbolu bırakan Génésio, bir yıl sonra FC du Pays de L'Arbresle'nin genç kategorilerinde antrenörlük yapmaya başladı. 1999'da CFA'da Villefranche'nin menajeri olarak atanmıştı. Ancak, 2001'de Génésio, CFA 2'den düşen Villefranche ile yollarını ayırdı. Buna rağmen, 2005–06 sezonunda Racing Besançon'un baş antrenörü olarak atanana kadar direncini sergiledi.2006'da Génésio, oyuncu olarak kariyerine başladığı Lyon'da scout olarak çalışmaya başladı. Yıllar içinde çeşitli antrenörlük görevlerini üstlendi ve nihayet 2011'de Rémi Garde'ın asistanı oldu.

24 Aralık 2015'te Génésio, Hubert Fournier'ın görevden alınmasının ardından Lyon'un baş antrenörü oldu. Onun liderliğinde, Lyon 2015–16 Ligue 1 sezonunu ikinci sırada tamamladı. Lyon, sonraki Ligue 1 sezonlarında tutarlı bir performans sergiledi ve genellikle dördüncü veya üçüncü sıraları elde etti. Takım, 2016–17 UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale yükseldi, Génésio'nun taktiksel ustalığını gösterdi. Bununla birlikte, bu başarıların ardından Génésio, 2019 yazında Lyon'dan ayrılacağını açıkladı.

31 Temmuz 2019'da Génésio, baş antrenörleri olarak Beijing Guoan'a katıldı ve uzmanlığı Çin futboluna taze bir bakış getirdi. Génésio'nun menajerlik yolculuğu devam ettikçe, Fransız ve uluslararası futbol üzerindeki etkisi dikkate değer bir şekilde sürmekte.