Gündem

Bervar kodlu Seyran Çomak kim, öldürüldü mü? Kaç yaşında, aslen nereli?

Bervar kodlu Seyran Çomak kim, öldürüldü mü? Kaç yaşında, aslen nereli? Bu sorular, son dönemde terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonların ardından gündeme geldi.

Abone Ol

Bervar kodlu Seyran Çomak kim, öldürüldü mü? Kaç yaşında, aslen nereli? Bu sorular, son dönemde terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonların ardından gündeme geldi. 29 kişinin şehit olduğu 16 saldırının talimatını veren ve kırmızı kategoride aranan PKK'nın sözde 'serhat eyalet komutanı' Seyran Çomak, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi kırsalında gerçekleştirilen bir operasyonda etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından duyurduğu bu operasyon, terörle mücadelede kararlılığın bir kez daha altını çizdi. İşte, kırmızı kategoride aranan Seyran Çomak'ın kim olduğu ve hakkında merak edilenler...

29 kişinin şehit olduğu 16 saldırının talimatını vererek bu eylemlere bizzat katılan ve kırmızı kategoride aranan Bervar kod adlı PKK'nın sözde 'serhat eyalet komutanı' Seyran Çomak, Ağrı'da gerçekleştirilen bir operasyonla etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla bu haberi duyurdu.

Bervar kodlu Seyran Çomak öldürüldü mü?

Seyran Çomak, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde, Ağrı İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen istihbari çalışmalar sonucunda, Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, Atak Taarruz Kolu helikopterleri ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait SİHA desteğinde Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi kırsalında düzenlenen "Gürz 7" operasyonunda etkisiz hale getirildi.

Seyran Çomak kaç yaşında, aslen nereli?

Kırmızı kategoride aranan ve terör örgütünün sözde Serhat Eyalet Komutanı ve YJA-STAR sorumlusu olan Seyran Çomak, PKK'nın en tehlikeli isimlerinden biriydi. Çomak'ın doğum tarihi ve memleketi hakkında net bilgiler mevcut değil, ancak 2016 ile 2021 yılları arasında gerçekleştirdiği 16 eylemde 1’i sivil 28’i güvenlik görevlisi olmak üzere 29 kişinin şehit edilmesinden sorumlu olduğu biliniyor. Bu eylemler sonucunda, 72 güvenlik görevlisi ve 2 sivilin yaralandığı da belirtiliyor.

Yerlikaya'dan açıklama geldi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki kararlıyız. Kutsal vatan toprağımızdan bu hainleri kazıyıp atacağız. Teröristlerin nefeslerini bir bir keseceğiz." ifadelerini kullandı. Yerlikaya, Türkiye'nin terörle mücadelesinde azim ve kararlılıkla devam edileceğinin altını çizdi.