NASA bilim insanları, Dünya'ya getirilen ilk asteroid örneği olan Bennu'nun parçalarını inceledi. Bennu'nun yaşam için uygun koşullara sahip olabilecek bir eski okyanus gezegeninden gelmiş olabileceği belirlendi.

Arizona Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, Bennu'nun milyarlarca yıl önce var olan, su açısından zengin bir gezegenin parçası olduğuna inanıyor. Asteroid üzerindeki koyu renkli kayaların, tuzlu bir okyanusa sahip olduğuna inanılan Satürn'ün uydusu Enceladus'ta gözlemlenen ince bir kabukla kaplı olduğu belirlendi.

Bennu Asteroidi Incelendi, Yaşama Uygun Olabilir (1)

Arizona Üniversitesi'nden baş araştırmacı Dante Lauretta, Bennu'nun eski bir okyanus dünyası olabileceğini ifade etti ve asteroid örneğinin yaşamın kökenine dair ipuçları sağlayabileceğini belirtti. NASA'nın "OSIRIS-REx" misyonu, Bennu'dan örnekler topladıktan sonra Dünya'ya geri döndü. Bu misyon, güneş sisteminin oluşumunu aydınlatarak

TikTok'a satış için 12 ay süre TikTok'a satış için 12 ay süre

Dünya'da yaşamın nasıl oluştuğunu anlamak için önemli bir adım olarak görülüyor. Bennu, güneş sisteminin doğuşunun bir kalıntısı olarak kabul ediliyor ve NASA, bu görevin Dünya tarihine ışık tutabileceğine inanıyor.

Bennu Asteroidi Incelendi, Yaşama Uygun Olabilir (2)