SOMON

Yağlı balıklar ve özellikle somon balığı omega 3 yağ asitleri ve D vitamini açısından oldukca zengindir. Bu eşsiz kombinasyonun uykusuzluğun tedavisinde çok faydalı olduğu söyleniliyor. Bunun nedeni, bu iki şeyin daha kolay uykuyu teşvik ettiği kanıtlanmış olan daha fazla serotonin üretilmesine yardımcı olmasıdır.

Somon

BADEM VE CEVİZ

Badem melatonin adı verilen bir madde açısından oldukca zengindir. Ayrıca kaslarınızı gevşetmeye yardımcı olan iki mineral olan magnezyum ve kalsiyum açısından da zengin bir yiyecektir. Magnezyumun endişe ve acıya neden olacak hormonları azaltır. Ceviz çok benzer özelliklere sahiptir ve aynı zamanda uykuyu tetikleyen bir amino asit olan triptofan içerir. Bu asidin hafif uykusuzluk çeken hastalara yardım sağladığı söylenmektedir. Ayrıca ceviz, serotonin seviyesini daha da yükselten ve daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olan yağ asitleri açısından da zengin bir besin kaynağıdır.

Badem Ve Ceviz

BİTKİ ÇAYI

Özellikle papatya çayı yüksek dozda flavon ve apigenin içerir. Bir yandan flavonlar iltihabı azaltır ve bu da daha stressiz bir uyku sağlar. Öte yandan apigenin, uykululuğu artırma ve uykusuzluğun etkilerini azaltma yeteneğine sahip harika bir antioksidandır. Yatmadan bir bardak bitki çayı içmek rahat bir uykuya dalmanıza yardımcı olacaktır.

Bitki Çayı

KİVİ

2011 yılında yapılan bir araştırmada 24 katılımcıya 4 hafta boyunca uykudan bir saat önce 2 kivi verildi. Bu sürenin sonunda tüm katılımcılar uyku düzenlerinin iyileştiğini anladılar. Daha iyi uyuduklarını, daha hızlı uykuya daldıklarını ve gece yarısı uyanmadıklarını gözlemlediler. Kivinin uykusuzluğa bu kadar faydalı olabilmesinin ana sebebinin yüksek düzeydeki serotonin olduğu söylenmektedir.

Kivi

PİRİNÇ

Yüksek glisemik oranı nedeniyle pirincin kaliteli uykuyu desteklediği herkes tarafından bilinmektedir. Ayrıca geçmişte yapılan bir araştırma, 2 yaşın altındaki çocukların akşam yemeklerinde yüksek glisemik indeksli yiyecekler tükettikten sonra çok daha iyi uyuduklarını göstermiştir.

Mantar enfeksiyonunda artış! Her yaşta görülüyor, yıllarca devam ediyor Mantar enfeksiyonunda artış! Her yaşta görülüyor, yıllarca devam ediyor

Pirinç

VİŞNE

Vişne, lif, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Tüm bu özellikleri sayesinde, uykusuzluğa yardımcı olabilir. Melatonin salgılanmasına yardımcı olan vişne, uyku öncesi rahat bir hale gelmenize yardımcı olabilir.

Vişne

YULAF EZMESİ

Yulaf da triptofan içerir. Sadece bu değil, aynı zamanda serotonin üretimine yardımcı olan B3 vitamini açısından da zengindirler. Bu vitamin kolesterole karşı harika bir korumadır ve aynı zamanda harika bir antioksidandır. B3 vitamini eksikliğinin kaygı, yorgunluk ve hafıza kaybına neden olabileceği söylenmiştir. Birçok durumda insanlar bu eksiklik nedeniyle depresyona girmiştir. Bu, yulaf yemenin yalnızca serotonini artırıp daha iyi uyumanıza yardımcı olmakla kalmayıp aynı zamanda sizi depresyondan da koruyacağı anlamına gelmektedir.

Yulaf Ezmesi

Editör: Haber Merkezi