Instagram'da ortak paylaşım nasıl yapılır? Instagram'da ortak paylaşım nasıl yapılır?

Şirketin yeni özelliği olan Direct to Cell, dünya genelinde LTE destekleyen telefonlara kesintisiz erişim imkanı sağlayacak. Bu özellik, telefon kulelerinin yerine geçerek mesajlaşma, arama ve diğer iletişim hizmetlerini dünya genelinde her noktadan mümkün kılacak.

Direct to Cell özelliği için Starlink uyduları, uzayda bir cep telefonu kulesi gibi işlev görecek ve gelişmiş bir eNodeB modemine sahip olacak. Starlink uydularının SpaceX'in Falcon 9 roketleriyle fırlatılacağı belirtiliyor. Şirketin açıklamasına göre, Direct to Cell özelliğiyle ilgili testler devam ediyor ve uyduların fırlatılmasından altı gün sonra dünyanın çeşitli yerlerinden kısa mesaj gönderip alındığı duyuruldu.

Direct to Cell özelliği kademeli olarak kullanıma açılacak. Şirketin web sitesinde, 2024'te mesajlaşmanın, 2025'te sesli görüşmenin ve Nesnelerin İnterneti'nin (IoT) kullanılabilir hale geleceği belirtiliyor. Bu özellik, telefon sinyali sorunlarını ortadan kaldırarak iletişimi daha güvenilir hale getirecek.

Starlink'in bu özelliğinin Türkiye'ye de gelmesi bekleniyor. SpaceX ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkililerinin Türkiye'de Starlink hizmetinin kullanıma sunulması konusunda görüşmeler yaptığı belirtiliyor. Henüz resmi bir açıklama olmasa da önemli gelişmelerin yakın zamanda olması bekleniyor.