Ramazan Bayramı yaklaşırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları dikkate alınmalı. Özellikle bayramın ilk günü için yapılan sarı kodlu uyarılar, tatil planlarını etkileyebilir.

Hava Durumu-10

Bugün için ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Ancak özellikle bazı bölgelerde dikkat gerektiren hava durumu şartları söz konusu.

2 Mayıs 2024 hava durumu nasıl olacak? 2 Mayıs 2024 hava durumu nasıl olacak?

Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların özellikle Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olabileceği önemle vurgulanıyor.

Hava Durumu Tahminleri

Ayrıca Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer sis ve pus hadisesi görülebileceği belirtiliyor.
Bayramın ilk günü için sarı kodlu uyarı yapılan Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Batman, Şırnak, Kilis, Osmaniye gibi illerde sel, su baskını, dolu, yıldırım ve ulaşımda aksama riskine karşı tedbirli olmak gerekiyor.