Zonguldak'ta geçtiğimiz günlerde meydana gelen fırtına nedeniyle mendireğe çarparak batan "Kafkametler" adlı Türk kuru yük gemisinin kaptanın telsiz konuşmaları ortaya çıktı.

Telsizden son yardım çağrısında bulunan kaptanın "Benim işim bitti. Şu anda mendireğe yaslamış durumdayım, tamam. Askeri tarafına yasladım. Kurtarma talep ediyorum" dediği duyuldu.

DEVA Partili Yeneroğlu suç duyurusunda bulundu DEVA Partili Yeneroğlu suç duyurusunda bulundu

Sonrasında batan gemi ile telsiz irtibatı kesildi. Kayıp 12 mürettebattan 2 kişinin cansız bedenlerine ulaşılırken 10 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde açıklarında 19 Kasım'da meydana gelen kuvvetli fırtına ve yağış sonrası sığındığı limandan ayrılan 'Kafkametler' isimli Türk kuru yük gemisi mendireğe çarparak battı. İrtibat kesilen gemideki 12 mürettebatı arama çalışmaları başlatıldı.

Geminin batık bölümünün tespit edildiği noktada 43 dalgıç ve robotlar ile havadan, denizden ve karadan devam eden arama çalışmalarında 2 mürettebatın cansız bedenlerine ulaşıldı. Kalan 10 personeli arama çalışmaları ise sürüyor.