Bakan Fidan ve Mısırlı mevkidaşından işbiriliği mesajı Bakan Fidan ve Mısırlı mevkidaşından işbiriliği mesajı
Temsil ettiği kişi ya da ajansın basın dünyasında yarattığı imajlardan sorumlu olarak halkla ilişkileri düzenler. Kişi ve kurumlar medyaya yansıyan faaliyetleri medya danışmanları aracılığıyla yürütür. Temsil ettiği kişi ve kurumların imajını zedeleyen, kriz olaylarına doğrudan müdahale eden, olumsuz durumları faydaya çeviren her türlü olumsuz durumun önüne geçmeyi amaçlar. Basın müşaviri, genel olarak temsil ettiği kişi veya kurumun temsil ettiği  imajdan sorumlu kişidir.

Basın Müşaviri İçin Hangi  Okul Okunur?

Bu bölümde Basın Müşaviri için hangi okur okunur? Bunu ele alacağız. Basın müşavirlerine gazetecilik, medya ve iletişim, reklamcılık, halkla ilişkiler gibi alanlarda eğitim verilebilir. Bu bölümler üniversitenin dört yıllık lisans veya iki yıllık ön lisans programlarında yer alır. Bu eğitim kursu, iletişim bilgileri, pazarlama yönetimi, halkla ilişkiler, marka ve yönetim, iletişim teknolojisi, halkla ilişkiler, reklamcılık, zorlayıcı iletişim, halkla ilişkiler yazımı, medya sosyolojisi, kriz iletişimi ve yönetimi, gazeteciliğin temel kavramları, haber konularını içerir.

Basın Müşaviri Ne İş Yapar?

Bu kısımda ise Basın Müşaviri ne iş yapar? Bunu inceleyeceğiz. Temsilci ve kurumları medya  aracılığıyla tanıtan bir basın müşavirinin birçok görevi vardır. Bu görevlerden bazıları şunlardır:
  • Temsilci veya kurumların halkla ilişkiler faaliyetlerinin planlanması,
  • Medya ve basın aracılığıyla planlı faaliyetleri yürütmek
  • Acil müdahale gerektiren mesajlara anında cevap vermek ve olumsuz durumları faydaya dönüştürmek.
  • Medya kuruluşlarından röportaj, davet gibi etkinliklerin düzenlenmesi,
  • Temsil ettikleri kişi ve kurumlara medyada olumlu bir imaj verilmesini sağlamak.

Basın Müşaviri Ne Kadar Maaş Alır?

Makalemizin bu bölümünde ise Basın Müşaviri ne kadar maaş alır? Sorusunu ele alacağız. Basın müşaviri maaşları 8.500 TL ile 15.000TL arasında değişmektedir. Bir medya müşavirinin maaş aralığı işe, farkındalık düzeyine ve çalışan deneyimine bağlıdır. Örneğin mesleğin başında bu kişilerin maaşı 9.0000 TL civarındadır. Ancak tecrübe ve farkındalık seviyenize göre maaşınız 12.000 TL'ye kadar çıkabilir. Bu makalemizde Basın Müşaviri olma şartları konusunu ele aldık. Bunun yanında sizlere birçok bilgi de sunduk.