Barbar

Abone Ol

Dünya cumartesi sabahına Hamas'ın İsrail'e yaptığı olağanüstü saldırı haberleriyle uyandı. Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları cumartesi sabahı İsrail'e karşı binlerce roket fırlatarak İsrail'i ateşe verdi. Saldırı sadece havadan gerçekleşmedi, aynı sıralarda Kassam Yugayları hem karadan hem havadan İsrail'e girdi. Gelen bilgilere göre Hamas'ın koordineli saldırılarında en az 700 İsrailli hayatını kaybetti İsrail'in karşı saldırılarında ise en az 313 Gazzeli yaşamını yitirdi. Ve bu sayı da her geçen saat artıyor.

Saldırıyı anbean Hamas tarafından hazırlanan ya da insanlar tarafından çekilen videolardan izledik ve tabi çok geçmeden vahşet görüntüleri de yansımaya başladı. Ve bu görüntülerin bazıları da eski ya da yanlış bilgi içeren videolar. 

Yıllarca İsrail'in Filistinlilere uyguladığı şiddeti görmezden gelen bir takım kalemşörler de klavyelerinin tuşlarına basmaya başladılar bu videolardan sonra. İnsanlık dışı görüntüleri alkışlamamız elbette mümkün değil alkışlamıyoruz da lakin hadi geçmişi de unuttunuz diyelim şu anda aynı şiddeti göstereren İsrail'i neden kınamıyorsunuz? 

Artık savaşlar da sosyal medyada kazanılıyor ya da kaybediliyor. Şu an için baskın taraf İsrail gibi görünüyor lobileri daha kuvvetli. Bizde ise durum vahim İsrail lobi çalışması yapmaya gerek duymadan bir sürü yandaş buldu zaten o yandaşları hep vardı. Bazıları Arap düşmanlığından yapıyor bazıları din düşmanlığından. Sadece Hamas için Filistin direnişini baltalamaktan asla geri durmuyorlar. 

Filistin mücadelesini sadece Hamas'a indirgemek saflık değil kötü niyettir.   

Demem o ki; barbarlığı kim yaparsa yapsın suç ve desteklememiz mümkün değil desteklemiyoruz lakin İsrail barbarlığına laf edemiyorsan Hamas için de konuşamazsın. Bu kadar net.