Ege bölgesinde de etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak yağış nedeniyle Balıkesir Zeytinli Çayı’nın debisi yükseldi. Yükselen çayın suları eski Çanakkale-Balıkesir yolundaki bir köprünün kısmen çökmesine yol açtı.

BALIKESİRKÖPRÜ2

Belediye ekipleri, eski Çanakkale-Balıkesir kara yolunda kırsal mahalle sakinlerinin yoğunlukla kullandığı köprüye giden ana ve yan yollara toprak yığarak araçların geçişini engelledi. Jandarma ekipleri de bariyer çekerek çevrede güvenlik önlemi aldı.

ÇANAKKALE'DE KUVVETLİ LODOS LİMANDAKİ 2 TEKNEYİ BATIRDI 

Çanakkale'de etkili olan kuvvetli lodos nedeniyle Gelibolu'da limanda bağlı bulunan 2 tekne battı. Bölgede geceden bu yana aralıklarla etkili olan lodos fırtınası öğleden sonra Gelibolu'da hızını artırdı.

ÇANAKKALETEKNE

Limanda bağlı teknelerini korumak için şiddetli lodosla mücadele eden balıkçılar, yedek iplerle teknelerini bağlamaya çalışırken, kimileri de fırtınaya aldırmadan teknelerin üstlerine çıkarak liman duvarlarına vurmaması için mücadele verdi. 

Burada bağlı bulunan 2 tekne lodos nedeniyle battı. Öte yandan lodosun oluşturduğu dev dalgalar kordon boyunda bulunan işletmelere kadar ulaştı.

Hacda hizmet verecek sağlık personelinin görevlendirme durumu  nettleşti Hacda hizmet verecek sağlık personelinin görevlendirme durumu nettleşti

MUĞLA İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI YAPILDI
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu gece saatlerinden itibaren Muğla'nın batı ilçelerinde, zamanla il genelinde akşam saatlerine kadar gök gürültülü sağanak bekleniyor. 

muğla yağış

Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.