Ekonomi

Balıkçıların da, vatandaşın da yüzü palamutla güldü

Deniz av yasağının kalkmasıyla birlikte başlayan balık avı mevsimi iyi haberlerle yaşanmaya devam ediyor. Balıkçı ağları palamutla doldu ve 50 liradan satışa konan balıklar kapış kapış satıldı.

Abone Ol

Balık avı sezonunun ilk güzel haberi palamuttan geldi. Balıkçı ağlarını dolduracak kadar bol ve bereketli olan palamut, Samsun'da tanesi 50 TL'den kapış kapış satıldı. 

Deniz av yasağının sona ermesiyle birlikte 'Vira Bismillah' diyen balıkçıların yüzünü palamut güldürdü. 

Samsun’da tanesi 50 liradan satılan palamut, vatandaşlar tarafından kapış kapış satın alındı. Deniz av yasağının sona ermesiyle birlikte ‘Vira Bismillah’ diyen balıkçılar yüzü palamut ile güldü. İki gündür Karadeniz’in cömert yüzünü gösteren mavi sular, balıkçı ağlarının palamut ile dolmasına neden oldu. Palamut bolluğu nedeniyle ilk gün 80 TL’den satılan palamudun tanesi, bugün ise 50 TL’den kapış kapış gitti. 

“Böyle giderse 30’a düşer”

Bolluğun devam etmesi durumunda palamudun tanesinin 30 TL’ye kadar düşeceğini söyleyen balık satıcısı Onurcan Köse şunları söyledi:
“Bu sene palamutta bolluk var. Vatandaşların birkaç yıldır palamut özlemi de vardı. Geçen yıl hamsi olmuş, palamut olmamıştı. Görünen o ki vatandaşlar bu yıl bol bol palamut yiyecek. İlk gün 80 TL’den satılan yarım kiloluk palamudun tanesi bugün 50 TL’ye düştü. Herkes 5-10 adet palamut alıyor. Bugün 150 kasa palamut getirdik. Öğlene kadar 75 kasa palamut sattık. Akşam saatine varmadan tükenir. Palamutta bolluk böyle giderse tanesi 30 TL’ye kadar düşecek gibi görünüyor”.

Vatandaşlar da, palamut fiyatlarının kırmızı et ve hatta tavuğa göre çok ucuz olduğunu, fiyatların bu kadar düşeceğini ummadıklarını anlattılar. 

Barbun 80, mezgit 50 TL

Karadeniz’in balık ambarı Samsun’da mezgit ve istavritin kilosu da 50 TL’den satılırken, barbunun kilosu ise 80 TL’den satışa sunuluyor.