Gündem

Bakan Tekin, okullara 30 bin temizlik personeli alınacağını duyurdu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulundu.  Bakan Tekin okullara pazartesi itibarıyla 30 bin temizlik personeli alınacağını açıkladı.

Abone Ol

Okullarda temizlik ve hijyen tartışmaları son zamanlarda gündemde sıkça yer almıştı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı televizyon programında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.   Bakan tekin katıldığı televizyon programında okullara pazartesi itibarıyla 30 bin temizlik personeli alınacağını açıkladı. Bakan Tekin, ilave personel ile ilgili "Pazartesi itibarıyla tam zamanlı 30 bin personel alınacak. Gelecek hafta ilave personel ile sorunu çözeceğiz." dedi.

Bakan Tekin konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"45 bine yakın okulumuzda kadrolu temizlik görevlisi bulunuyor. Taşeronlar kadroya geçtikten sonra sorun başladı. 120 bin personel yarı zamanlı görevlendirildi. Bu projeye iş gücü uyum projesine başvuru çok sınırlı kaldı. 120 bin istihdam alanı oluşturulmasına rağmen yüzde 25'i anca doldurulabildi. Bu talep eksikliklerinden dolayı okullarımızda böyle bir sıkıntı ortaya çıktı".