Gündem

Bakan müjdeyi verdi! İki il arası 1 saat 15 dakikaya düşüyor...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdüulkadir Uraloğlu, yeni hızlı tren projesi kapsamında İstanbul-Bursa arası ulaşımın 1 saat 15 dakikaya düşeceğini söyledi.

Abone Ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bursa'nın İznik ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaret sırasında önemli ulaşım projeleri hakkında bilgiler verdi.

Uraloğlu, yeni hızlı tren projesinin tamamlanmasıyla birlikte Bursa ile Ankara arasındaki seyahat süresinin 2 saat 15 dakikaya, Bursa ile İstanbul arasındaki sürenin ise 1 saat 15 dakikaya düşeceğini duyurdu.

Bakan, ayrıca söz konusu projenin Bilecik'in Osmaneli ilçesinden başlayarak Balıkesir'in Bandırma ilçesine kadar uzandığını belirtti.

2025 yılı sonunda tamamlanacak

Ray döşeme çalışmalarının %20-30 seviyelerine geldiğini ve tünellerin tamamlandığını ifade eden Uraloğlu, projenin 2025 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığını ve ardından test aşamasına geçileceğini kaydetti.

Ayrıca, projenin 7 istasyon, 23 tünel, 12 kaçış tüneli, 15 aç-kapa tüneli, 34 demir yolu köprüsü, 15 viyadük, 92 alt geçit ve 53 üst geçit içereceğini belirten Uraloğlu, şunları söyledi:

"Bu projemiz bittiği zaman biz Ankara'dan Bursa'ya ya da Bursa'dan Ankara'ya 2 saat 15 dakikada seyahat edeceğiz. Aynı şekilde buradan İstanbul'a da 1 saat 15 dakikalık bir seyahat süresiyle seyahat etmiş olacağız. Tabii biz bu projeyle sadece Bursa'yı Ankara'ya, İstanbul'a değil bir taraftan halihazırda hizmet eden Sivas'a kadar, yapım çalışmaları devam eden Edirne sınır kapısına kadar. Esasında yine daha geniş düşünelim. Bizim güneyimizde devam eden Akdeniz'deki Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep hattı, oradan Ovaköy'e kadar ve Kalkınma Yolu'yla, Basra Körfezi'ndeki Irak'ın Fav Limanı'na kadar esasında bir bağlantıyı bir taraftan da yine Sivas'tan bizim Bakü-Tiflis-Kars hattımıza kadar bağlanacak olan bir projenin önemli bir parçasından bahsediyoruz. Şu anda da yapımı devam eden birçok projemiz var ama ilk etapta da burayı hizmete alacağımızı özellikle söylemek isterim"