Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgesi Hatay'da açıklamalarda bulundu. Afet bölgesinde herhangi bir salgının söz konusu olmadığını kaydeden Bakan Koca, enkaz alanındaki çadırların konumu ile ilgili olarak da "Enkazın yoğun olduğu bölgedeki çadırların yerleşimini değiştirmeye başladık" ifadelerini kullandı. Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle:

Salgının olmadığı olmayacağı anlamına gelmez

"Bugün de izah ettim. Şu an 11 ilimizde herhangi bir salgın durumu söz konusu değil. Bu olmayacağı anlamına gelmez. Biz tedbirlerimizi alıyoruz. Önemli olan şu dönemde güvenli suya ve gıdaya erişimi sağlamak. Bu noktada biz gayret içerisindeyiz. Antakya ve Defne'de yüzde 50 oranında su verilebiliyor. Bu aşamada şuan bir salgın durumu söz konusu değil. Aşı takvimini bizim aile sağlığı merkezleri fonksiyonlu çadırkentler ve konteynerkentler olmak üzere aşı takvimini rutin olarak uygulamaya devam ediyoruz."

Bölgede çalışan herkesin maske takması gerekiyor

"Özellikle enkaz alanında çalışan herkesin maske takıyor olması gerekiyor. Maske önemli oranda korur. UMKE ekibi dahil olmak üzere alana gidip maske dağıttığımızı görüyorsunuz. Maskenin enkaz çalışması olan bölgede takılmasını önemle istiyoruz."   https://twitter.com/samimihaber/status/1630076928924307459