Asgari ücretle çalışan vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım imkanları sunuyor. Bakanlık tarafından asgari ücretle çalışan kişilere her ay düzenli yardım verileceği açıklaması yapıldı. Bu açıklama ile milyonlarca asgari ücretli devletten yardım alma imkanına kavuştu. Başvuru yapan ve şartları karşılayan asgari ücretli çalışanların bu yardım ödemesinden faydalanabileceği belirtilerek 12 ay düzenli olarak 1900 TL ek ödeme yapılacağı duyuruldu. Açıklamada destek ödemesinden yararlanmak isteyen vatandaşların e-Devlet üzerinden başvuru yapılabileceği de aktarıldı. Destek Ödemesi ile asgari ücretle geçinmekte güçlük çeken ihtiyaç sahibi ailelerin, başvuru yaparak hem aile yardımı alabileceği hem de çocuk destek bileşeni ödemesiyle çocuklarının eğitim masraflarını daha kolay bir şekilde karşılayabilmesi hedefleniyor.

1900 TL ÖDEME ALMANIZ İÇİN ŞARTLARI SAĞLAMANIZ GEREKLİ

Aile Destek yardımının başlaması ile birlikte milyonlarca asgari ücretli devletten yardım alma imkanına sahip olacak. Aile yardımı kapsamında geliri hane başına düşük olan, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi asgari ücretli çalışanlar bu destek ödemesinden faydalanabilecek. Geçtiğimiz yıl başlayan destek ödeme paketi ihtiyaç sahibi vatandaşların bütçesine bir nebze de olsa katkı sağlayacak. Yapılan açıklamada asgari ücretle çalışan vatandaşlar için tek bir şart bulunuyor. Bu şartı sağlayan asgari ücretliler başvuru yaparak devletten aylık 1900 TL'ye kadar destek ödemesi alabilecek.

ÖDEMELER DÜZENLİ OLARAK YAPILACAK

Asgari ücretle çalışan vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım imkanları sunuyor. Devlet tarafından her ay düzenli olarak sosyal yardım ve destek ödemesi yapılacağı belirtilerek 12 ay boyunca verilecek olan aile yardımı için şartların netleştiği açıklandı. Başvuru şartlarını taşıyan asgari ücretli çalışanlar E-devlet girişi ile başvuru işlemlerini yapabilecek ve başvurusu kabul edilenlere ise ödeme yapılacağı açıklandı.

TOPLAMDA 1900 TL ÖDEME YAPILACAK

Aile Destek yardımının başlaması ile birlikte asgari ücretli vatandaşlar devletten yardım alma imkanına kavuştu. Aile yardımı kapsamında geliri hane başına düşük olan asgari ücretlilerde destek alma şansına sahip oluyor. Bakanlığın yayımladığı  bilgiye göre, asgari ücretliye devlet yardımı kişi başına düşen gelire göre belirlendi. Yani geliriniz ne kadar azsa devletten verilecek yardım miktarı da o kadar yüksek olacak. Asgari ücretli çalışanlara en az 850 lira ve en fazla 1.250 lira ödeme yapılacak. Ayrıca çocuk destek bileşeni ile beraber 350 ila 650 lira arasında da destek ödemesi yapıldığı belirtildi. En fazla tutarlar baz alındığında toplam 1.900 lira ödeme yapılacağı da açıklamalar arasında yerini aldı. Başvuruları kabul edilen asgari ücretli çalışanlar destek ödemelerini PTT şubelerinden kimlikleri ile alabilecek.