Yaşam

Bahçesine hayrat dolabı kurdu: Herkese ücretsiz ikram

Ordu'nun Altınordu ilçesinde yaşayan Engin Gün, evindeki buzdolabını bahçesine taşıyarak yoldan geçenlere ücretsiz su, çay ve yiyecek ikramında bulunuyor. Gün, ‘hayrat dolabı’ ile şimdiye kadar yaklaşık 150 kişiye hizmet verdi.

Abone Ol

Kötülük sınır tanımıyor ancak iyilik de öyle. Ordu'nun Altınordu ilçesi Kökenli Mahallesi'nde yaşayan 63 yaşındaki Engin Gün, evindeki buzdolabını bahçesine taşıyarak mahalle sakinlerine ve yoldan geçenlere gönüllü olarak yiyecek ve içecek ikramında bulunuyor. 

İstanbul’da yaklaşık 40 yıl yaşadıktan sonra memleketine dönen ve baba ocağında yalnız bir hayat süren Gün, çevresindeki fındık bahçelerinde su kaynağı olmadığını fark edince, evinin yanına bir çeşme yaptırarak işe koyulmuş.

Gün, insanların yaz sıcaklarında serinlemesi ve ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için çeşmenin hemen yanına bir buzdolabı yerleştirdi. Dolabın içini soğuk su, ekmek, karpuz, zeytin, peynir ve kahvaltılık ürünlerle doldurdu. Ayrıca bir semaver ve çay da ekleyerek misafirlerinin keyifle vakit geçirebileceği bir ortam oluşturdu. Dolaba astığı “Dolapta soğuk su, kahvaltı, kamelyada çay var, hayrat, kullanabilirsiniz” yazısıyla çevredeki işçiler ve mahalle sakinlerine buzdolabındaki tüm ikramların ücretsiz olduğunu duyurdu.

“Dualar yetiyor”

Engin Gün, bu hayrattan yararlananların memnuniyetinin ve dualarının kendisini mutlu ettiğini belirtiyor. “İnsanlar bana soğuk su soruyordu, ben de bir çözüm üretmek istedim. Şimdi, geri dönüşler çok güzel. Dolabın içini elimden geldiğince dolduruyorum. Zeytin, peynir, yoğurt, karpuz ve soğuk su gibi temel ihtiyaçlar var. İnsanların memnuniyetini görmek, en büyük kazancım” diyor.

“150 kişi faydalandı”

Engin Gün’ün başlattığı bu hayırseverlik hareketinden şimdiye kadar yaklaşık 150 kişi faydalandı. Gün, bu dolabın buradan hiç kaldırılmayacağını ve benzer uygulamaların farklı bölgelerde de yayılmasını umduğunu belirtiyor.

“Allah razı olsun”

Çevredeki fındık bahçelerinde çalıştıktan sonra dolaptaki yiyecek ve içeceklerden faydalanan Zeynep Bozkurt, bu uygulamadan oldukça memnun: “Çok güzel bir düşünce. Bahçeden geliyoruz, burada soğuk su, peynir, zeytin ve ekmek gibi her şey var. Karnımızı doyurup serinledik. Kimse para vermeden ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Allah kendisinden razı olsun.”

“Oyun oynayınca acıkıyoruz”

Mahallenin çocukları da Engin Gün’ün bu hayratını sıklıkla kullanıyor. 9 yaşındaki Mert Can, arkadaşlarıyla oyun oynadıktan sonra burada su içip bir şeyler atıştırdıklarını belirterek, “Top oynayınca hem acıkıyoruz hem susuyoruz. İhtiyaçlarımızı buradan karşılıyoruz” diyerek mutluluğunu ifade etti.