Gündem

Bahçeli: HDP ve devamı kapatılmalıdır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Kobani Davası'nın kararlarını değerlendirdi ve Anayasa Mahkemesi'ne sert eleştirilerde bulundu.

Abone Ol

Bahçeli, "İşlenmiş suç kimsenin yanına kalmamalıdır. HDP ve PKK arasındaki organik ve örgütsel bağ hukuken tescillenmiştir." ifadelerini kullanarak HDP'nin kapatılması gerektiğini vurguladı.

"İhanetin Hukuki Faturasına Katlanmalılar"

Bahçeli, 6-8 Ekim 2014'te çıkan sokak eylemlerine ilişkin davada aralarında terör örgütü PKK elebaşılarının yanı sıra eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 108 sanığın yargılandığı davanın kararlarını değerlendirdi. MHP lideri, "Bu ülkenin havasını soluyup ekmeğini yiyenler ihanetlerinin hukuki faturasına da katlanmalıdır. Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatma davasını niçin sürüncemede bırakmaktadır?" diyerek yüksek yargıya tepki gösterdi.

"HDP ve Devamı Kapatılmalıdır"

Bahçeli, HDP'nin kapatılmasının gerektiğini yinelerken, "HDP ve devamı sözde parti kapatılmalıdır." dedi. Bu çıkışıyla Bahçeli, HDP'nin kapatma davasının bir an önce sonuçlanması gerektiğine dair çağrısını yineledi.

Gündemindeki Diğer Konular

Bahçeli'nin gündeminde ayrıca İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümü ve Ankara Emniyeti'ndeki kumpas iddiaları da yer aldı. MHP lideri, bu konularda da görüşlerini dile getirerek partililere ve kamuoyuna önemli mesajlar verdi.